Linus, 35, blev bestulen och skrev lapp till tjuvarna – veckan efter hittar han ett oväntat svar

Att flytta tunga möbler man inte längre ska ha framme är varken roligt eller enkelt. Ibland önskar man bara att någon kom och tog sakerna så att man själv slapp, och för Linköpingsbon Linus var det exakt vad som hände, men på ett väldigt oväntat sätt.

När han och hans kollegor blev bestulna på en oönskad bokhylla hurrade de högt, men tjuvarna tog även med sig något som Linus ville ha kvar, vilket fick honom att skriva en lapp till brottslingarna. 

35-åriga Linus Engback från Linköping vet hur man får det man vill ha, och inte vill ha, genom enkel kommunikation. Förra onsdagen blev företaget som IT-konsulten Linus jobbar för bestulna på en magasineringshylla som stod utanför förrådet där den skulles ställas in. 

Facebook/Linus Engback

När Linus och hans kollegor fick se att bokhyllan de skulle flytta var borta var det dock inte ledsna miner. 
– Den var astung och skulle åka ut. Vi skulle ställa ner den i förrådet för att vi inte orkade göra oss av med den. Så det var ingen som saknade den när den försvann, säger Linus till Expressen

Dock tog tjuvarna även med sin en pirra som man använder för att flytta tunga saker, något som Linus och hans kollegor är i stort behov av. För att försöka lösa situationen skrev Linus ihop en lapp som han placerade ut, men han hade aldrig förväntat sig att få svar. 

Facebook/Linus Engback

Igår, en vecka efter stölden, hade tjuvarna återlämnat pirran. 

”Mitt liv blev precis lite mer surrealistiskt – igen. I förra veckan körde jag ner en bokhylla från kontoret i källaren. När vi skulle flytta in den i förrådet var den borta. Jag satte lite på skämt upp en lapp där jag bad dom att lämna igen kärran – och idag dök den upp. Det hade jag aldrig väntat mig :)”, skriver Linus på sin Facebook

Linus fyndiga lapp visar att det går att prata de flesta till rätta bara man gör det på rätt sätt. Dela gärna för att visa andra att man kommer långt med kommunikation.