Livrädd 11-åring ger läraren en lapp i hemlighet – minuter senare ringer rektorn polisen

Den här historien gör ont i mitt hjärta. Jag önskar att den inte var sann, men tyvärr är det en berättelse från verkligheten. Tyvärr är den inte heller unik.

Hemmet ska vara den tryggaste platsen som finns för ett barn – och för vuxna också för den delen. Men tyvärr sker våld i nära relationer varje dag. Kvinnor som är rädda för sina män, barn som är rädda för vuxna i deras närhet. 

När ett barn far illa i hemmet är det ofta skolan som upptäcker det först. Den här gången var det en lärare som förstod att allt inte stod rätt till när en 11-årig flicka smugglade ett brev till skolan. Brevet visade sig vara ett rop på hjälp från flickans mamma.

Händesen utspelade sig i Louisiana, USA, i november förra året. En 27-årig man höll sin flickvän och hennes 11-åriga dotter fångna i hemmet. Dottern fick bara lämna mannens trailer för att gå till skolan, skriver CNN.

Det gick flera veckor utan att mamman fick gå utanför dörren. Till slut gav hon dottern ett handskrivet brev och bad henne visa det för sin lärare. Det blev räddningen.

Det är inte helt klart vad som stod i brevet, men mamman uttryckte att de hon behövde hjälp utifrån, att hon inte kunde prata i telefonen eller lämna huset. När läraren på East Feliciana Middle School läste brevet kontaktades polisen och dottern togs omhand av myndigheterna.

Kort därefter knackade polisen på hos familjen men utan att någon svarade. Pojkvännen tvingade mamman att vara tyst och polisen lämnade platsen.

Men som tur var tog de mammans brev på allvar, och det dröjde inte länge innan de återkom med en husrannsakan. Efter att ha brutit sig in i huset hittade de pojkvännen gömd i en garderob. Mamman var oskadd, men hade inte vågat lämna huset på egen hand. Efter gripandet kunde hon äntligen lämna bostaden och återförenas med sin dotter.

Pojkvännen är nu åtalad för frihetsberövande och misshandel av mamman. Han var dessutom efterlyst av polisen sedan innan.

Jag är glad att mamman och dottern lyckades smugga ut det där brevet, annars vet man aldrig hur detta hade kunnat sluta! Den här gången var det väldigt tydligt med ett brev som rop på hjälp. Andra gången kan varningssignalerna vara svårare att se. 

Om du någon gång misstänker att ett barn i din närhet far illa – agera direkt! Kontaka polisen, socialtjänsten eller kanske barnets skola. Vad som helst är bättre än att inte göra någonting. Ta hand om er!

Publicerad av Newsner familj