Livsfarlig ström sveper iväg hel familj, då får hjälten en idé och börjar organisera åskådarna

En familj från Florida, USA var på semester i Panama City när olyckan var framme.

Familjen var på stranden igår och badade (11 juli), men på bara några sekunder var olyckan framme. Noah, 11 och Stephen, 8 hade kommit ifrån sin familj och fastnat i en stark ström, när de jagade vågor i vattnet.

När familjen kom för att hjälpa till fastnade de också. Hela familjen på två barn och fyra vuxna satt nu fast.

På stranden fanns inga badvakter och snart satt även två till fastnat, som initialt försökt hjälpa familjen. De var nästa 100 meter från stranden och det var över fyra meter djupt skriver The Washington Post.

Strax efter kom Jessica och Derek Simmons förbi och såg direkt vad som höll på att hända. När Tabatha Monroe och hennes fru såg familjen försökte de också hjälpa till men gick samma öde till mötes. Ytterligare två försökte hjälpa till men fastnade också.

”De här människorna ska inte drunkna idag”, tänkte Jessica, skriver The Washington Post.

Jessica som praktiskt taget växt upp i vattnet var säker på att hon kunde rädda familjen och sprang ner på stranden, på väg ner hörde hon att någon kommit på idén att forma en mänsklig kedja.

Medan 80 personer började forma kedjan i vattnet, genom att hålla varandra hårt i händerna, simmade Jessica och hennes man Derek ut mot familjen. Till sin hjälp hade de en surfbräda och en vågbräda. 

När de nått familjen kunde de hjälpa dem en och en till kedjan som sedan kunde slussa dem vidare mot säkerheten på stranden.

Medan räddningsaktionen pågick fick den 67-åriga mormodern, Barbara Franz en hjärtattack, ”släpp mig och rädda er själva” ska hon sa sagt enligt en åskådare skriver The Washington Post.

Det tog nästan en timme att rädda alla 10 människor som fastnat i den förödande strömmen. Två fick föras till sjukhus men är nu på bättringsvägen.

Så här skriver Jessica Simmons i ett inlägg på Facebook:

”Att se människor från olika ras och kön, att slluta sig samman för att hjälpa HELT främmande människor är helt fantastiskt att se!! Människor som inte ens kände varandra STÄLLDE SIG HAND I HAND i vattnet och försökte nå dem. Stanna upp och försök att FÖRESTÄLLA dig det.”

Här kan du se en video från händelsen:

Tryck gärna på dela-knappen nedan för att hylla alla som deltog i den fantastiska räddningsaktionen.