Lös hund bet ihjäl familjens valp – när 10-årig pojke var ensam hemma: ”Chockartat”

En tioårig pojke var ensam hemma när en annan hund tog sig in i bostaden och bet ihjäl familjens valp, skriver Dagens Hultsfred.

Händelsen är polisanmäld.

Det var under lördagen i Mörlunda, i Hultsfred, som den hemska händelsen ägde rum.

Ett barn i tioårsåldern var ensam hemma när familjens sju månader gamla valp började skälla vid ytterdörren.

Pojken, som undrade vad valpen skällde på, gick för att se efter. Men när han öppnade dörren flyger det in en stor hund i huset och attackerar valpen.

Foto: Shutterstock/ TT

Valpen fördes akut mot veterinären i Kalmar men var avliden innan den hunnit komma fram och få vård.

– Det var fruktansvärt. Det ska inte behöva hända det som hände i lördags. Han skrek på hjälp och grannen tog kontakt med oss och vi tog oss hem så fort vi bara kunde. Det är chockartat och tufft, säger mamman till tidningen.

”Måste avlivas”

Väl hemma igen lyckades familjen binda fast den främmande hunden och till slut kom ägaren för att hämta den.

– De var förstås bestörta, men vi känner att vi måste ta det vidare. Det här ska inte få hända i vårt samhälle och inte någon annanstans heller. Hunden måste ju avlivas, den är inte frisk. En vanlig hund gör inte så. Jag vill inte smutskasta ägaren på något sätt, men det här får inte hända igen, säger hon till Dagens Hultsfred.

Pojken är skärrad efter händelsen och familjen har svå¨rt att veta hur de ska gå vidare.

– Jag vet inte det. Som förälder är det svårt i ett sådant här länge. Vill min son ha en ny hund får han det imorgon om han vill, men han var själv lite osäker nu. Vi får se hur vi tar det vidare med det känslomässiga.

Händelsen är polisanmäld.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);