LO:s krav på norska regeringen: Mer pengar till pensionärerna

Norska LO går in i maj genom att sätta ner foten och ställa krav på den norska regeringen. Den norska LO-ledaren Hans Christian Gabrielsen är tydlig med sin önskan – förbättra pensionsreformen.

– Det kan inte fortsätta såhär, säger LO-ledaren Hans-Christian Gabrielsen till norska Dagbladet.

 

Norska LO-ledaren är besviken på hur pensionsreformen drabbat pensionärerna i Norge de senaste fyra åren, därför för han hela organisationens talan när han kräver att regeringen ändrar den. ”Nej till ökade skillnader”, är årets tema på Arbetarförbundets internationella kampdag som äger rum i Norge 1 maj.

– I fyra år har pensionärer förlorat sin köpkraft. Och i år är det noll på bosättning. Det förstärker skillnaderna i samhället och hotar att stödja den viktiga pensionsreformen, säger Gabrielsen, som kräver mer pengar till landets pensionärer.

Foto: Wikipedia

Mer pengar till pensionärerna

På onsdag samlas tusentals personer på Youngstorget i Oslo, för att protestera mot pensionsreformen, och Hans-Christian Gabrielsen kommer hålla ett tal där han lägger fram sina argument till varför regeringen ska prioritera att ändra pensionsreformen genom att gå tillbaka mer mot hur det var 2014,  vilket skulle innebära att det blir mer pengar till pensionärerna.

Genrebild: Personen på bilden har inget med innehållet i artikeln att göra. Foto: Shutterstock/ Fredrik Sandberg, TT

Dela om du tycker att samma krav bör ställas på den svenska regeringen.