Forskning: ”Därför blir du lyckligare av att välja en ful partner”

Många tycker att det är viktigt att ens partner är attraktiv, medan vissa tycker att det är oväsentligt. Oftast är det dock inte den egenskapen som är avgörande för vem man väljer att stadga sig med, och väljer du någon som anses vara ful så kommer du att leva ett lyckligare liv, i alla fall enligt forskarna.

En ny universitetsforskning visar att kvinnor som lever med en ”ful” man är lyckligare. Studien är utförd vid  Florida State University och Southern Methodist University i Texas, där man baserar resultatet på intervjuer med 113 heterosexuella och nygifta par.

Alla par som intervjuades var i 25-årsåldern och hade varit gifta i mindre än fyra månader, det skriver Independent. Samtliga deltagare tillfrågades om kost och kroppsform, och fotograferades för att man skulle kunna bedöma hur attraktiva de uppfattades som. Det man kunde konstatera var att de som ansågs vara mindre attraktiva än sin fru ansträngde sig mer för att tillfredsställa sin partner, vilket resulterade i en lyckligare kvinna.

Foto: Pixabay

Ju snyggare man – desto mer olycklig

Om mannen ansågs vara den i förhållandet som såg bäst ut så skapade det problem och konflikter i förhållandet. Kvinnorna i dessa relationer kände mer press att träna och äta nyttigt och göra saker för att hålla sin man nöjd.

I de relationer där kvinnan ansågs vara den attraktiva ansträngde sig männen genom att försöka bli bättre i sängkammaren, köpa gåvor och bidra till hushållsarbetet, detta enligt Independent.

Summa summarum är att kvinnorna inte är lyckligare för att männen ser sämre ut, utan för att de uppskattar sin partner mer och anstränger sig för att denne ska vara lycklig.

Att visa sin partner uppskattning och inte ta saker för givet är något alla bör tänka på. Dela gärna denna artikel med fler för att sprida budskapet.

Publicerad av Newsner vetenskap, gilla gärna