Lyxfällans svar till sjuksköterskan som anmälde landstinget till programmet.

Igår kunde Newsner rapportera om sjuksköterskan Linnea Nilsson i Karlstad som anmält landstinget i Värmland till TV3:s Lyxfällan. Nu har programmet svarat på Linneas anmälan.

Linnea Nilsson, 24, hade tröttnat på sjuksköterskebrist, anställningsstopp och nedskärningar inom sjukvården. Därför skickade hon in en anmälan till teve-programmet Lyxfällan där privatpersoner får hjälp att sanera sin trassliga ekonomi. Linnea tyckte att det var en god idé att programmet nu tog sig an Värmlands landsting som uppenbarligen hade problem med att hålla ordning på pengarna.

Och nu har programmet svarat på hennes anmälan.

– Det kanske kan bli något nästa säsong. Har man koll på sin verksamhet kan man ju sätta in åtgärder innan det blir så stor skada som det uppenbart blivit nu, säger Magnus Hedberg, en av programledarna för programmet till GT.

Normalt brukar programmet bara rikta in sig på privatpersoner, men Magnus Hedberg utesluter alltså inte att det kan bli aktuellt att nu ta sig an ett helt landsting för första gången.

– Jag hörde att det fanns uppgifter om att de gått back med omkring 200 miljoner kronor. Går man så mycket back så måste man ju ta tag i det annars kommer det ju att leda till skuldberg, säger Magnus Hedberg till GT.

Publicerad av Newsner, gilla gärna