Människor sluter upp för att försvara muslimer från hat efter Paris-attacken.

Efter de vidriga terrorattackerna i Paris på fredagen sluter människor över hela världen upp bakom offren och det franska folket. När händelser som den i Frankrike inträffar är det viktigt att komma ihåg att hemska brott som dessa begås av terrorister med målet att skapa rädsla, panik och splittring mellan människor. Med anledning av detta har en hashtag skapats på twitter som vill påminna oss alla om att de våldsamma attackerna inte har något med religion att göra.

Hashtagen #TerrorismHasNoReligion – Terrorism har ingen religion – används just nu av människor över hela världen som en påminnelse om just detta.

Omedelbart efter attackerna har vissa anklagat islam och muslimer i stort för tragedin. Något som nu tusentals människor vänder sig emot och i mängder av inlägg förklarar människor från världens alla hörn något som borde vara självklart: terrorism har ingenting med religion att göra.

”De flesta som dödas av ISIS och de flesta som slåss mot ISIS är muslimer. Kom ihåg det när ni kollektivt anklagar muslimer för ISIS terror.”

”En replik till kvällens skräck och en förebyggande påminnelse för oss alla till morgondagens reaktioner på det: #TerrorismHarIngenReligion. Terror är bara terror”

”#TerrorismHarIngenReligion det här är så viktigt. Det finns ingen religion som säger att dessa grymheter är okej – de använder religion som en mask.”

”Det är svårt att förstå att vi år 2015 fortfarande måste påminnas om att #TerrorismHarIngenReligion”

”Jag är muslim och jag svär på att jag hatar de här terroristerna så mycket, de är inte mänskliga. ”

”Att gömma sig bakom religiösa ideologier som en ursäkt för att döda oskyldiga människor är bortom all feghet.”

”Låt inte en fredlig religion fläckas ned av några fås handlingar #TerrorismHarIngenReligion”

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna