Maken avled efter parets bråk på kvällen – nu har frun ett viktigt meddelande till alla

”Gå aldrig och lägg er osams” brukar man säga som råd till unga par.

För småbarnsmamman Ashley Murrell skulle det visa sig vara ett katastrofalt beslut att tvinga mannen att sova på soffan efter ett gräl. När hon vaknade dagen efter hittade hon honom död i vardagsrummet.

Nu har hon något viktigt att säga till alla par där ute.

Ashley och hennes man Mikey träffades 2007 och gifte sig tre år senare. Mikey adopterade Ashleys 14-åriga dotter och 2013 fick paret även tvillingar.

De var en lycklig familj.

Mikey arbetade med att tvätta mattor vilket var ett hårt jobb. Den senaste tiden hade han jobbat över mycket, ibland var han borta i 16 timmar i sträck – 7 dagar i veckan.

När han kom hem var han helt slut och Ashley blev irriterad över att han alltid var trött och jobbade så mycket.

Hon visste att familjen behövde pengar, men klarade inte av att se sin man så trött hela tiden. Hon kände på sig att hennes man var på väg att bränna ut sig.

En kväll blev det för mycket.

– När han kom hem den kvällen var han helt slut. Jag har aldrig sett honom så trött. Jag klarade inte av att se honom så och blev arg. Jag var trött på det, berättar hon för tidningen Independent.

Hon sa till honom att han fick sova på soffan den natten.

Det var sista gången hon såg sin man i livet. Nästa morgon när hon gick in i vardagsrummet förstod hon direkt att något var fel. Mikey låg i exakt samma position som han hade gjort kvällen innan, och han var grå i ansiktet.

Hon la sin hand på honom och kände att han var alldeles kall. Ashley fick panik och skrek rakt ut. Hon rusade ut på gatan och skrek ”Mikey är död”, och föll sedan ihop utanför huset. Grannarna fick hjälpa henne in och kontakta räddningstjänsten.

– Jag hade så dåligt samvete. Jag var arg på mig själv för att jag tvingat honom att sova på soffan. Jag kan inte förstå att det sista ord jag sa till honom var av ilska.

Efter Mikeys död fick hon reda på varför han hade jobbat över så mycket. Han hade sparat ihop till en resa för familjen för deras bröllopsdag. 

– Det var fruktansvärt att få reda på att han sparat till en resa. Ord räcker inte till att beskriva det.

Mikeys död har fått Ashley att ändra perspektiv på hela livet, och hon vill nu tillbringa så mycket tid hon kan med sin familj.

Obduktionen visade att Mikey kvädes till döds i sömnen, med det är oklart varför. Ashley tror själv att det berodde på en ryggskada som han aldrig riktigt hämtade sig ifrån.

Den 8 juni begravdes Mikey, och Ashley hade en viktig sak att säga under begravningen.

”Pussa på era nära och kära och låt dem veta att ni finns där. Låt dem veta att ni älskar dem, eftersom de kanske inte alltid kommer finnas där.”

Jag är oerhörd berörd av den här historien och lider verkligen med Ashley och hennes familj. Hennes viktiga budskap är något vi alla borde ta med oss. Jag ska krama min familj extra hårt i kväll.

Vila i frid, Mikey.

Publicerad av Newsner familj