Maken misshandlar fyrabarnsmamman – då ser hon främlingens övergivna hus och tar ett drastiskt beslut

Det gör ont att veta att flera familjer lever i skräck på grund av våld i en relation, men tyvärr är verkligheten så illa att vissa aldrig vågar lämna och gå vidare. Därför blev jag både imponerad och berörd när jag läste om fyrabarnsmamman Cara Brookins som utan pengar tog sina fyra barn och flydde från sitt hem.

Genom beslutsamhet, YouTube, och vänliga människor lyckades Cara gå från bostadslös på flykt till husägare som inspirerar hela internet.

Möt Cara Brookins, en fyrabarnsmamma som under lång tid levde i ett destruktiv förhållande med en man som var kontrollerande och våldsam. Under flera år drömde Cara om ett tryggare hem för sina fyra barn, men då hon visste att hon inte skulle ha råd med ett hem som var stort nog tog gjorde sig rädslan påmind. 

Men 2008, när barnen var 2, 11, 15 och 17 år gamla tog Cara beslutet som skulle förändra deras liv till något de aldrig kunnat drömma om. Fylld av rädsla flydde hon med barnen till en liten stuga nära Little Rock, Arkansas. 
– Jag hade hyrt en stuga för att komma bort över Thanksgiving, och på vägen dit passerade vi ett hus som hade förstörts av en tornado. Det var ett drömhem som var liksom vidöppet, säger Cara till THV11

Cara såg framför sig hur hon och barnen kunde få ett fint liv där. Hon hade inte råd att köpa ett hem, men med lite hjälp hade hon råd att bygga ett. Det var då hon bestämde sig. Tillsammans med barnen skulle de bygga upp ett hem från grunden, ett där alla barn hade varsitt rum. 

Utan erfarenhet av husbygge tog de hjälp av YouTube tutorials och kunskaper från lokala snickare, och med vänners stöd hade de en tid senare byggt upp sitt drömhus. 

Hör berättelsen med Cara och barnens egna ord här:

Den här berättelsen berörde mig på flera plan. Dels för att kvinnan var stark nog att ge sig ut i det okända med sina barn, men också för att hon med sina bara händer lyckades med något otroligt för sina barns skull. 

Dela gärna för att inspirera andra att ingenting är omöjligt.