Maken ser äldre man och hoppar ut ur bilen – det kameran fångar får hela nätet att le

Alla borde vi respektera och hjälpa våra äldre. 

Det kan handla om att hjälpa till och bära kasse, resa sig upp på bussen och erbjuda plats, eller plocka ner någonting från en hög hylla. 

Ibland är det lätt att glömma bort, vi lever i en värld där egot står högt i kurs och där vi ofta stressar oss fram, utan att tänka efter.

Därför tycker jag det är viktigt att lyfta alla goda exempel som finns där ute.

Denna historia handlar om en man som heter Chris och han önskar med all önskvärd tydlighet hur en liten gest kan göra väldigt stor skillnad.

Chris satt i bilen med sin familj, på väg hem från en shoppingrunda, när han fick syn på en äldre man som gick vid sidan av vägen.

Utan att tveka tvärbromsade Chris, hoppade ut ur bilen och gick fram till honom.

Bildkälla: Facebook/Tara Carter

Den äldre mannen verkar gå fram och tillbaka längs vägen, det såg lite konstigt ut.

Men snart förstod Chris att mannen hade en gräsklippare. I stället för att åka vidare vände sig Chris till sin fru Tara. 

”Det här är bara en av många anledningar till varför jag älskar min make. När vi åkte hem med våra barn ”Kylie och Gage” så vände han plötsligt bilen och sa ’Ta med maten hem och kom tillbaka och hämta mig’”, skriver Tara på Facebook-sidan Love That Matters.

Tara visste inte vad Chris hade sett, men hon gick med på det och lämnade av sin make. Och när hon kom tillbaka såg hon sin make göra något som fick henne att bli varm om hjärtat – och ta upp kameran.

Bildkälla: Facebook/Tara Carter

Chris hade sett den äldre mannen köra gräsklipparen fram och tillbaka och bestämt sig för att, istället för att bara åka vidare, hjälpa honom att klippa gräset.

”Jag hoppas min son lär sig från det här och kommer hjälpa främlingar som hans pappa gör”, skriver Tara.

Bildkälla: Facebook/Tara Carter

Chris agerande mot den äldre mannen är verkligen inspirerande.

Han har med all säkerhet lärt sin son att visa respekt och ta hand om våra äldre medmänniskor – och om fler skulle vara som Chris kommer den här världens nästa generation definitivt agera på samma sätt.

Snacka om att vara en riktigt vardagshjälte! Vi behöver fler som Chris – dela gärna vidare denna historia på Facebook så att fler kan få inspireras av denna underbara kille!