Maken slog henne, så hon flydde med dottern. När jag ser vad mc-gänget gör för dem blir jag varm i hjärtat.

Karen och hennes 9-åriga dotter misshandlades under flera år av Karens make.
”Det var fruktansvärt. När du går och lägger dig på kvällen och inte vågar blunda för att du inte vet vad som ska hända.. Det är det okända du är rätt för”, säger Karen.

mc1

Karen och dottern fruktade för sina liv. Men de skulle komma att hitta hjälp hos en grupp människor man kanske inte förväntat sig: Ett mc-gäng.

mc2

B.A.C.A – Bikers Against Child Abuse – har över 3 000 medlemmar. Deras mål är att skydda barn som utsätts för övergrepp över hela världen.

mc3

De vill få barn att känna sig trygga, så att de kan få njuta av barndomen.

mc4

Mc-gänget skapar ett skyddsnät kring familjen och ser till att de alltid är säkra. Varje dag, dygnet runt.För att bli medlem i B.A.C.A måste man gå igenom en omfattande bakgrundskontroll, för att säkerställa att det inte finns en historia av exempelvis våld i hemmet.

mc5

Medlemmarna har valt barnvänliga smeknamn, som ”Shaggy” och ”Pooh Bear”.
”Om barnet är rädda för att sova, eller inte vågar ta bussen till skolan så finns vi där. Vi skjutsar dig till skolan eller hämtar dig från bussen. Om du känner dig osäker så stannar vi med dig i trädgården tills du känner dig helt bekväm”, säger en av medlemmarna.

mc6

För många medlemmarna är övergrepp i hemmet en högst personlig fråga, en hel del av dem utsattes själva under uppväxten. Deras motto är: ”Inget barn förtjänar ett liv med rädsla”.

mc7

Tack vare B.A.C.A behöver Karens dotter inte längre vara rädd.
”Första gången vi möttes sprang jag fram och gav var och en av dem en kram”, säger mamman.

mc8

Under 2014 anmäldes 3 800 misshandelsbrott mot barn i åldern 0—6 år och 9 870 misshandelsbrott mot barn i åldern 7—14 år i Sverige. Den egentliga omfattningen av barnmisshandel är svår att fastställa, eftersom våldet ofta inte polisanmäls.

Jag tycker B.A.C.A:s insatser är fantastisk och förtjänar att uppmärksammas. Vi kan alla bidra till att de här problemen lyfts fram – så färre barn drabbas av detta.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.