Maken slog och våldtog henne varje dag – nu är hon fri och avslöjar sms:en som förstörde hennes liv

Det är få saker som gör mig så arg som våld i nära relationer. Hemmet är den plats som ska vara mest trygg, både för de vuxna men kanske framför allt för barnen i familjen. Ändå är det många som går hem med en klump i magen eftersom de inte vet vad partnern eller föräldern ska vara på för humör.

Vissa misshandlar med ord och kontroll, andra med fysiskt våld. Gemensamt är att det ofta är väldigt svårt att lämna en våldsam partner.

Om man är utsatt för våld i en nära relation kan man lätt känna sig ensam. Men det finns hjälp att få. Kvinnan som den här artikeln handlar om lyckades lämna sin man, och vill nu dela med sig av sina erfarenheter för att hjälpa andra i samma situation.

Kvinnan publicerade några bilder på sms-konversiationer hon haft med sin man på forumet Imgur.com. Hon ville visa hur deras liv såg ut en vanlig dag.

Meddelandena nedan är ett exampel på vad hennes svartsjuke make, ”Adam”, kunde skriva när hon var på jobbet. Hon arbetar skift och får inte ha med sig telefonen när hon jobbar.

En person som ofta förekom i Adams sms var hennes kollega, Tony. Han hade hjälpt henne byta däck vid ett tillfälle, och efter det var Adam övertygad om att de hade en affär.

Adam påstod att hon ”höll koll” på Tonys schema, men enda anledningen till att hon visste när kollegan jobbade var för att han alltid stämplade ut samtidigt som hon stämplade in. 

Vid ett tillfälle när Adam sov borta passade hon på att sova över hos en (kvinnlig) kollega från jobbet. Dagen efter fick hon arga sms från Adam som frågade var hon hade varit. Han visste att hon inte varit hemma efter som han hade satt upp ”fällor” för henne.

Då och då hälsade hon på sin mamma, och Adam var alltid svartsjuk och misstänksam när hon var borta. Vid ett tillfälle hade han bitit henne riktigt illa några veckor innan besöket hos mamman. Bettet hade lämnat ett så stort blåmärke så att det fortfarande syntes när hon reste bort.

Hon fick order om att skicka bilder tagna efter Adams instruktioner för att bevisa att hon verkligen var hos mamman och inte någon annanstans.

Så här beskriver hon själv livet med Adam:

”Jag var tvungen att ringa honom vid midnatt varje kväll jag sov hos min mamma. Antar att det var för att han ville försäkra sig om att jag inte var full och gjorde dumma saker på natten.

Min ex-man var en snäll, kärleksfull man. Tills jag gick ner i vikt (jag var 160 cm lång och vägde 90 kg, så det var nödvändigt) och fick ett jobb. Då trodde han plötsligt att jag var otrogen, att jag hade gått ner i vikt för att få män. Jag fick inte köpa kläder som passade min nya vikt, för då ”visade jag upp” min kropp.

Han slog mig och utnyttjade mig sexuellt. Han väntade utanför mitt jobb i hela skift, utan att berätta att han var beväpnad med sin Beretta M9 som han nyligen köpt.

Jag ville gå ut med två tjejkompisar och fira min 23-årsdag. Jag berättade detta för honom flera veckor innan men när jag fyllde år slog han mig i ansiktet och dunkade mitt huvud i golvet. Sedan lämnade han mig ensam eftersom han hade andra planer den kvällen.

Jag försökte gå till polisen mitt i natten, men han förföljde mig hela vägen. Jag försökte prata med hans föräldrar, men de sa att det var normalt i ett nytt äktenskap och att jag skulle ge honom tid. Hans pappa är pastor i Tennesse och tror på honom.

Jag fick till slut mod att lämna honom när han skadade min katt och min hund. När han var på jobbet packade jag en väska, mina husdjur och deras mat och åkte hem till en kollega. Där ringde jag polisen.

Jag spenderade timmar hos polisen och fick mina skador dokumenterade och berättade vad som hänt. Jag väntade på att de skulle gripa honom. Jag såg honom bara en handfull gånger efter det, alla gånger i rättssalen.”

”Adam” dömdes till 8 månades fängelse. Hon tvingades lyssna på flera personer som vittnade om vilken underbar man han var, och Adam hade många familjemedlemmar som stöttade honom under rättegången. Hon hade bara en vän och sin advokat.

Men idag, 3 år senare, har saker och ting förändrats till det bättre. Hon har ett jobb, egen bostad och hennes husdjur mår mycket bra.

”Jag är väldigt stolt över vad jag har gjort. Jag vill dela med mig av min historia för att få ett avslut, eftersom jag aldrig riktigt fick det. Det är bättre att jag delar med mig av detta till främlingar på nätet än att hålla det inom mig så länge.”

”Jag har sparat dessa textmeddelanden för att påminna mig själv över hur långt jag kommit, inte för att gråta över det som hänt.”

Vilken otroligt stark tjej! Jag är så glad att hon lyckades lämna den där mannen och jag hoppas verkligen att hennes historia kan inspirera andra och ge hopp åt dem som lever i en liknande situation. 

Om du eller någon i din närhet är utsatt för våld i nära relationer – tveka inte att söka hjälp. Ingen ska behöva leva på det här sättet!

Bildkälla: Imgur

Publicerad av Newsner familj