Makens sista ord räddade livet på mamman i koma.

För de flesta av oss är det bland det värsta vi kan föreställa oss: Att plötsligt utan förvarning förlora en av de människor i våra liv vi håller som alla kärast. Steven Pellettiere-Swapp hittade sin mamma, 45-åriga Lyndee, medvetslös. Hon hamnade i en koma och efter 12 dagar fick de rådet av läkarna att stänga av de livsuppehållande maskinerna. Eftersom Lyndee tidigare deklarerat att hon ville att hennes organ donerades tog familjen det omöjliga beslutet att följa läkarnas råd. Det som kom att följa är inget anat än ett rent mirakel!  

Familjen förberedde sig för att ta farväl av Lyndee. En efter en gick de fram till hennes säng för att ta sina avsked.

lynd2

Lyndee kunde inte röra sig, kunde inte prata. Men hon kunde höra vartenda ord av familjens fina ord.

lynd3

När hennes make kom fram till henne och sa några få enkla ord, ord som skulle förändra allt på bara några ögonblick: ”Du måste kämpa, jag behöver det”. Det var precis vad Lyndee gjorde.

lynd5

Plötsligt hör familjen hur Lyndee säger: ”Jag är en kämpe”.

lynd6

Mamman lyckades, sakta men säkert, kämpa sig tillbaka och bli frisk och kan idag själv berätta om händelsen. I ett nyhetsinslag med CBS5az.com berättar hon själv sin historia, där det framkommer att organdonationen var så nära förestående när Lyndee lyckades kämpa sig tillbaka att läkarna redan hade planerat vilka mottagare som skulle få hennes organ.

lynd4

Lyndee själv har ett viktigt råd till alla familjer som hamnar i en liknande situation, med en älskad i koma: ”Prata med dem”. Även om någon inte kan röra sig eller svara betyder det inte att de inte behöver vår kärlek mer än någonsin.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

#MUSTWATCH: Imagine making the painful decision take your unresponsive loved one off of life support…and they survive! This is Lyndee’s story. She was in a coma, but what her family and doctors didn’t know is she could hear discussions, even the ones doctors had with her family about the process of dying. Feel free to share.

Posted by YettaGibson on Thursday, March 3, 2016

Den här historien visar verkligen att det aldrig är för sent och att vi aldrig får ge upp. Dela den gärna vidare och låt fler inspireras av den!