Makens starka hyllning till Terese Alvén efter tragiska dödsbeskedet: Detta skriver han

.

Terese Alvén somnade in under natten till tisdagen.

Nu sörjer vännerna den 37-åriga tvåbarnsmamman och hälsoinfluencern. 

– Spring på de vackra stigarna som jag hoppas finns i evigheten och flyg med änglarna, skriver vännen Elaine Eksvärd på Instagram.

Samtidigt skriver maken Glenn Boström ett långt inlägg på Facebook om sorgen.

Det var under tisdagen som det tragiska beskedet om Terese Alvéns bortgång nådde oss. Tvåbarnsmamman och hälsoinfluencern hade drabbades av en aggressiv form av äggstockscancer och i lördags, fyra dagar efter att hon fyllt 37 år, tog hon beslutet att vara sövd sin sista tid i livet.

Den 37-åriga hälsoinfluencern har via sina böcker, blogg och på sociala medier inspirerat tusentals att leva ett hälsosamt liv i rörelse.

Hon och maken Glenn väntade sitt tredje barn i sommar, men bara några veckor in i graviditeten förändrades allt.

Läkarna upptäckte att Terese fått en cysta som växt sig stor på hennes högra äggstock. Den opererades bort, men i vecka 20 uppstod det komplikationer och paret valde att avbryta graviditeten.

Cystan visade sig vara vad som kallas en borderlinetumör, en sorts cellförändring som inte är cancer och varken elak- eller godartad.

Under natten till tisdag somnade Terese in, 37 år gammal.

Vännerna hyllar Terese Alvén

Efter det tunga beskedet har hennes vänner och följare överöst familjen med kärlek via framför allt sociala medier. Många skriver att de tänker på dem i denna svåra stund, och uppmanar varandra att fortsätta springa för Tereses skull.

”Du märktes i ett rum, din behagliga energi kändes – men du tog aldrig plats på bekostnad av någon annan. Spring på de vackra stigarna som jag hoppas finns i evigheten och flyg med änglarna”, skriver vännen Elaine Eksvärd på Instagram.

Programledaren och författaren Ebba Kleberg von Sydow lärde också känna Terese. Hon sörjer i dag sin vän.

”Mina tankar är nu med dina barn, din man, dina nära och kära, i detta ofattbart svåra. Du vill inte ha blommor, inga gåvor, bara att alla skulle tänka på Cancerfonden”, skriver Ebba Kleberg von Sydow i sin blogg.

Hon avslutar med de känslosamma orden:

”Även om livet just nu känns så fruktansvärt orättvist och vi inget hellre vill än att du ska sitta där i soffan, kära Terese, med ett leende, och vänta på oss”.

Terese Alvéns make skriver om sorgen

I ett Facebook-inlägg skriver Tereses make Glenn Boström om sorgen. Han ber folk att tänka på Cancerfonden och insamlingen ”Spring för Terese”.

”Vi måste besegra den här hemska sjukdomen”, skriver han.

Glenn Boström skriver att Terese aldrig fick någon ärlig chans i kampen mot sjukdomen.

”Terese fick aldrig en ärlig chans att slå tillbaka mot sjukdomen. Den låg hela tiden steget före läkarna och de behandlingsformer vi har tillgängliga mot cancer idag. Nu är hennes kamp över.”

”Ord kan fortfarande inte beskriva våra känslor för vad Terese och hennes familj och vänner gått igenom.”

Han vill också vända sig till alla vänner och följare som skickat stöd till familjen i denna svåra tid – och skickar en uppmaning till alla:

”Vi är väldigt tacksamma för den värme och kärlek ni skickat och förmedlat i olika sammanhang. Att Tess berörde många personer visste vi redan, men att hon betytt så här mycket var överväldigande. Fortsätt dela och fortsätt sprida Tess budskap om rörelse och glädje. Spring, dansa eller ta en promenad och gör det till en vana. Gör ni det så lovar jag att Tess kommer att le ner från himlen.”

View this post on Instagram

”Tränar du mycket?” ”Jo vars …” Efter alla jobbiga sjukhusbesök under vintern var det trevligt att få fina resultat och 39 i vilopuls under EKG-undersökningen på dagens hälsokontroll på Sophiahemmet. #puls #mondaymotivation #running #hälsa #vilopuls #sophiahemmet

A post shared by teresealven.se (@teresealven) on

Familjen ber nu om respekt.

”Nu ber vi om samma respekt som ni visat tidigare till hennes familj, så vi får sörja i ro”, skriver maken.

Vila i frid, Terese.