Malin Berghagen sätter ner foten – här är hennes viktiga uppmaning som gynnar äldre

Att det är viktigt att ta hand om alla människor oavsett ålder och bakgrund är en viktig grund i samhället.

Men att speciellt ta hand om våra äldre som hjälpt till att bygga upp allt vi har runt omkring oss, är extra viktigt – något som Malin Berghagen vill lyfta fram.

Malin Berghagen har varit under flera år engagerad i hälsa, speciellt som yogainstruktör. För henne har det alltid varit viktigt att lyfta fram hur just viktigt det är att ta hand om sig själv för ett bättre liv.

Men hon har också uppmärksammat något annat.

Under en resa har hon lagt märke till hur äldre människor visas stor respekt och umgås mycket med familjen, något hon tycker saknas hemma i Sverige.

”I sydligare länder visas de äldre respekt och är en ständig del av familjen. På Mallorca ser vi de äldre gå ut och fika eller ta en promenad till en bror eller en vän mycket oftare än vad vi ser här i Sverige. Känner ni igen det?”, skriver Malin Berghagen på Instagram.

Vill anordna egen fika för äldre tillsammans med kärleken

Hon berättar vidare hur hon har inspirerats av att följa arbete med äldre där man anordnar middagar och fikastunder med ensamma äldre människor. Där får de också möjlighet att träffa jämngamla men också yngre personer för en större gemenskap.

Något som Malin Berghagen tycker är en viktig del i att lyfta våra fantastiska äldre.

Och hon planerar att snart anordna en egen fika tillsammans med kärleken och engelsmannen Martin, när de får eget gemensamt boende.

”Jag är så tacksam över det här ideella uppdraget som de nu givit mig. Och så fort jag och Martin finner ett gemensamt hem så är det vår tur att ha fika.

Fint att du lyfter fram detta viktiga arbete Malin! Vi ska självklart hjälpas åt att hylla våra äldre för allt de gjort!