Mamma gömmer son med Downs syndrom på vinden – det polisen hittar där inne chockar alla

Den här historien fick mitt hjärta att gå i tusen bitar. Men jag är också väldigt glad att den har ett lyckligt slut.

Ibland händer det att människor som inte alls borde vara föräldrar får barn. Dessa föräldrar skadar sina barn – medvetet eller omedvetet – ibland så illa så att barnen får men för livet.

Den här historien handlar om en sådan mamma. Hon valde att inte älska sin son och låste in honom på vinden. Som tur var hittades han av polisen.

Giovanni Eastwood har Downs Syndrom och hans mamma avskydde honom. Den lilla pojken hittades inlåst på mammans vind 2010. Då var han bara 6 år gammal.

Som tur var hade hans morfar ringt polisen för att berätta om situationen hemma hos mamman, och de åkte dit för att hämta pojken.

Men när polisen hittade Giovanni trodde de att han var mycket yngre. Han vägde bara 7,5 kilo och såg inte ut att vara äldre än 3 år.

Youtube

Mamman greps och Giovanni togs om hand av polisen. Han blev senare bortadopterad av släktingar och kommer aldrig mer att behöva bo med sin mamma. Hon dömdes till 8 år i fängelse för barnmisshandel.

Youtube

Men går det att läka och bli hel igen efter en så fruktansvärd start i livet? Ja, det gör det. Idag är Giovanni 12 år och mår bra.

Youtube

Nyligen fick Giovanni träffa poliserna som var med och räddade honom för 6 år sedan. Och det var en stolt och glad kille som fick posera bredvid sina hjältar. 

Tänk vilken tur att de hittade honom där på vinden! Jag vågar inte ens tänka på vad som skulle ha hänt annars.

Youtube

Här nedan kan du se ett reportage om Giovanni.

Jag är så glad att allt slutade väl. Lycka till i framtiden Giovanni!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna