Mamma med gigantisk mage tror hon väntar tvillingar: Föder istället största bebisen läkaren någonsin sett

36-åriga Maira Trevisan blev nyligen gravid med sitt fjärde barn. Men den här gången var det lite annorlunda.

Maira och hennes man märkte att Maira blev mycket större än vanligt. I själva verket växte sig hennes mage så stor att paret blev övertygade om att Maira hade tvillingar.

Två timmar innan hennes planerade kejsarsnitt, den 19 september 2017, gjorde det medicinska teamet det sista ultraljudet.

Vad som visade sig på skärmen fick läkaren att tappa andan.

Youtube

Enligt sjukhuspersonalen och ansvarig doktor hade de aldrig tidigare sett ett så stort barn på ultraljud tidigare. Det kom som en chock.

Just där och då, förutspådde läkaren att Mairas dotter skulle bli det största barnet som någonsin blivit född på Cascavels universitetssjukhuset, som ligger i Brasilien.

När barnet Gabrielly väl kom till världen, strömmade barnmorskor och läkare in till BB för att få en skymt av rekordbebisen.

Gabrielly vägde hela 5,7 kilo – det slog sjukhusets tidigare 27-åriga rekord!

”Det var lite av en chock, överraskning och lite obehagligt första dagen tog jag henne i mina armar. Jag förväntade mig inte att hon skulle vara så tung och väga så mycket”, säger Maira till brasilianska Gazetaweb.

Gabrielly är ett av de tyngsta barn som fötts i Brasilien – och hade nästan den dubbla vikten av landets genomsnittliga nyfödda barn.

Youtube

På grund av sin exceptionella storlek, föddes Gabrielly med ett förstorat hjärta.

I åtta dagar efter förlossningen var hon placerad i en kuvös, så att läkarna kunde hålla ett extra öga på hennes andning.

Youtube

Nu är dock Gabrielly hemma med sin nya familj och allt går som planerat. Det är en stor, frisk baby som skänker stor glädje till sin familj.

”Hon är väldigt lugn och har en underbar, skinande personlighet”, säger Maira.

Åh, och hon bär redan kläder som avsedda för en 6-månaders bebis!

Oavsett form, eventuell sjukdom eller kön – varje liv är ett vackert mirakel!

Vi önskar denna fina familj all lycka till i framtiden och tackar för att vi fick vara med och läsa om denna speciella födsel. Dela gärna vidare historien på Facebook om du också tycker att alla barn är lika vackra och fina!