Mamma överger sin man och nyfödda bebis – då skriver pappan ett brev som hyllas världen över

Många har hört tråkiga historier där pappor lämnat sina barn med deras mamma för att sedan knappt ha någon kontakt med barnen alls. Men det är inte lika vanligt att mamman lämnar sin familj.

Det var i januari 2015 som Richards liv förändrades helt. Han blev pappa, något av det mäktigast som kan hända om man inte upplevt känslan förut. Men lyckan var kortvarig och snart var Richards liv som taget ur en sorglig film.  

 

perse
Facebook/LoveWhatMatters

När hans dotter Persephone bara var en månad gammal tog hans fru dottern ifrån honom och åkte till Kalifornien.

Hon hade antagligen drabbats av en förlossningsdepression. Mitt i all hysteri hotade hon att adoptera bort dottern om inte Richard omedelbart kom och hämtade henne.

Han ville såklart inte förlora sin dotter och åkte genast för att hämta henne.

Richard var glad att få återse sin dotter, men framtiden var oviss. Han hade aldrig tagit hand om ett barn själv förut.

I sin desperation hittade han hjälp på en oväntad plats, Facebookgruppen Life of Dad. Gruppen som är för ensamstående pappor hjälpte honom snabbt på rätt köl.

I gruppen skrev han ett öppet brev, jag blir alldeles varm i hjärtat när jag läser det.

dad1
Facebook/LifeofDad

Så här skrev han:

”Mitt namn är Richard Johnson och jag är en ensamstående pappa till en vacker liten flicka som heter Persephone. Hennes mamma lämnade oss ungefär en månad efter att hon föddes. Vi vet fortfarande inte exakt varför, men vi misstänker att förlossningsdepression spelat en stor roll i detta.

Under de första veckorna när jag och min dotter var tillsammans råkade jag hitta denna Facebook-sida av en slump. Jag var så nervös och rädd för att bli pappa överlag, men så blev jag ensamstående pappa och tvingades fylla två roller. Jag var inte säker på att jag skulle fixa det.

Facebook/Persephone&RichardJohnson

Jag har läst varje läst varje modern förälderbok jag kunnat hitta och jag har tittat på Youtube i över 1000 timmar för att lära mig allt ifrån hur man flätar håret till att måla naglarna och hur man handskas med vanliga föräldrafrågor. Jag tittade lite närmare på eran sidan och såg att det fanns andra pappor där ute som var i liknande situationen som jag.

Facebook-sidan gav mig en rejäl boost i självförtroendet och den har verkligen hjälpt mig igenom allt detta.

Nu är jag och min dotter väldigt lyckliga och vi fortsätter att växa tillsammans, varje dag. Hon är nu 10 månader och nu är det jag som blir tillfrågad om råd från nyblivna föräldrar hela tiden. Vi har kommit en lång väg min dotter och jag och vi är definitivt skyldiga ett stort tack till den här sidan och alla människor som är den del av den. Så från oss båda, ett stort tack!

Med vänliga hälsningar, Persephone & Richard Johnson ”

Facebook/Persephone&RichardJohnson

Det är tufft att vara ensamstående oavsett om man är mamma eller pappa och alla som klarar av det borde få att uppmuntran i världen.

Dela den gärna med dina vänner, kanske känner du någon som är eller varit i samma situation?