Mamma överger son på grund av hans handikapp – 12 år senare chockas alla av hans utveckling

Vissa barn är planerade sedan länge och det är inte direkt någon överraskning när graviditetstestet visar positivt, medan andra kan komma lite mer som en chock.

Jag var själv inte alls planerad och när mamma dessutom fick reda på att det var två barn i magen fick hon nog en smärre chock, men vi har alltid varit precis lika älskade som vilket planerat barn som helst.

Men det är inte alla som klarar av att vara föräldrar, och i värsta fall kan barnet komma att lämnas bort.

Det var precis det som Gabe råkade ut för. Han föddes i Brasilien, och när han bara var två dagar lämnade hans mamma honom på ett barnhem.

Det var ont om både pengar och personal på barnhemmet och Gabe låg oftast själv i sin spjälsäng utan vare sig kärlek eller närhet.

Chanserna för Gabe att bli adopterad var mycket små, han såg nämligen inte alls ut som andra barn.

Han saknade både armar och ben, vilket också antagligen var anledningen till att han övergavs från första början.

Janelle Adams bodde i Utah, USA, hon var redan mamma, en dag såg hon en bild på Gabe i en mataffär och kände att hon ville hjälpa honom.

Det var nog många som passerade bilden som kände likadant, men Janelle kunde inte släppa tanken på den lilla pojken hon sett.

Tillslut lyckades hon spåra upp barnhemmet som Gabe bodde på och snart var adoptionsprocessen igång.

Det gick inte snabbt men tillslut var allt pappersarbete klart och Janelle och hennes man, Ron kunde äntligen åka till flygplatsen och hämta hem sin efterlängtade son, han hade då hunnit bli nio månader gammal. Det var kärlek vid första ögonkastet.

Janelle och Ron behandlade redan från början Gabe som vilket barn som helst, ju mer han lärde att klara av själv, desto mer självständig skulle han bli.

Efter tolv år i sin nya familj klarade Gabe nästan allt som andra barn i hans ålder klarar av trots sina funktionsnedsättningar. Han kan klä på sig, gå, äta och simma. Han kan till och med gå i trappor utan hjälp.

– Jag kan göra det, och jag kan göra det med ett leende, berättar Gabe.

Föräldrarna ville att han ska bli självständig och inte behöva vara beroende av hjälp hela livet.

– Det har alltid varit vårt mål att ge Gabe frihet och egna val, och det är bara möjligt om han är självständig, berättar Gabes pappa.

Men det är inte helt lätt, det krävs mycket träning för att klara allt utan armar eller ben. Gabe älskar att simma och varje dag tränar han sina muskler genom att göra situps och gå upp och ner för trapporna hemma. 

När familjen adopterade Gabe trodde de först att de skulle rädda honom från ett ensamt liv i en sjukhussäng.

Men insåg snabbt att det var Gabe som räddat dem. Han har lärt dem vad som är faktiskt är viktigt i livet. Han har även lärt dem att kämpa lite hårdare och aldrig ge upp.

Här kan du se ett nyhetsinslag om Gabe:

Gabe är en riktig kämpe som sprider glädje till alla han träffar.

Dela gärna Gabes historia med dina vänner på Facebook om du också tycker att vi lägger ner för mycket tid på onödiga problem, och borde se livet lite mer från den ljusa sidan!