Mamma övertalar sin hotfulla pojkvän att få beställa pizza – lämnar hemligt meddelande på kvittot

De anställda på Pizza Hut i Florida fick ett märkligt meddelande på ett av sina kvitton. Istället för att ignorera det bestämde de sig för att agera – och räddade liv.

Även om den här historien är sorglig, så är jag glad att det slutade lyckligt!  

Det hela började hemma hos en barnfamilj i Florida. Mannen i huset fick ett utbrott och hotade att skada flickvännen Cheryl. Han tog fram en kniv.

Cheryl var livrädd för både sin egen och sina barns skull. Familjen hölls som gisslan under några kaotiska timmar innan Cheryl till slut lyckades övertala pojkvännen att få använda mobiltelefonen till att beställa pizza.

Lyckligtvis hade Cheryl tillräckligt med tid att beställa en pizza med hjälp av Pizza Huts app, där hon i hemlighet lämnade ett meddelande.

Hon skrev ”911 gisslan, hjälp” i kommentarsfältet till beställningen. De anställda såg det och bestämde sig för att handla direkt. De ringde omgående polisen.

Polisen anlände till platsen och lyckades till slut tala pojkvännen till rätta. De eskorterade sedan Cheryl och hennes barn till säkerhet. Tack och lov kom ingen till skada.

Pojkvännen greps och ställdes inför rätta. Efter händelsen hyllade myndigheterna Cheryl och Pizza Hut-personalen för deras snabba agerande.

– Jag har varit här 28 år och aldrig, aldrig varit med om något liknande, säger Pizza Hut-chefen Candy Hamilton.

Men även om det är ovanligt att Pizza Hut får dessa typer av meddelanden på sina beställningar – så är det tyvärr inte enda gången en kvinna utsatts för våld i nära relationer. Under 2015 anmäldes omkring 17 000 misshandelsbrott i Sverige där gärningspersonen var i nära relation med offret. Det är vanligare att kvinnor utsätts för grövre våld i nära relationer.

I värsta fall kan detta våld vara så grovt så att det får dödlig utgång. 

Men för Cheryl och hennes barn slutade det som tur var bra. Här nedan kan du se ett reportage om händelsen.

Det är extra tragiskt när barn finns med i bilden, därför tycker jag det är starkt och modigt av Cheryls att agera som hon gjorde! Dela gärna om du håller med!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna