Mamma sms:ar 4-åriga dotterns lärare efter att hund börjat bete sig konstigt – får mycket oväntat svar

En 4-årig flicka vid namn Sadie föddes med Downs syndrom och diabetes.

Föräldrarna insåg tidigt att det skulle vara svårt att hålla koll på Sadies blodsockernivåer när hon var bebis.

Därför skaffade de en hund vid namn Hero, och det är precis vad han är efter den här händelsen – en hjälte.

Det blev långa månader att ta itu med för bebisen Sadie och hennes föräldrar när Sadie föddes. Det första föräldrarna fick reda på var att Sadie har Downs syndrom. Väl hemma skulle familjen komma i ordning med sitt lilla familjeliv, men det var då mamma Michelle tvingades åka in akut med Sadie för en hjärtoperation. Då fick de reda på att Sadie har typ 1-diabetes.

Men när föräldrarna äntligen fick komma hem och visste vilka faror som väntade Sadie, skaffade de sig en ny familjemedlem – labradoren Hero.

Posted by Sadie's Hero on Monday, 25 August 2014

Känner av blodsockernivåer

Alla vet att hundar har bra luktsinne, men deras luktsinne är även så pass fantastiskt att de kan känna av blodsockernivåer och om de är farligt avvikande. Hunden Hero är specialiserad på att känna av blodsockernivåer på grund av sin ras – labrador. Hero blev även Sadies bästa vän.

Det var en dag när Sadie var i sitt klassrum i Deerfiels Elementary School i Cedar Hills som Hero började bete sig konstigt. Han var hemma medan Sadie var i skolan.

Posted by Sadie's Hero on Monday, 18 September 2017

Ylade och stressade upp sig

Hero är vanligtvis en väldigt lugn hund, men den här gången ylade hon så mycket att mamma Michelle blev orolig.

Michelle ville inte vara alltför naiv och bestämde sig för att höra av sig till Sadies lärare. Michelle frågade läraren om hon kunde kolla hennes dotters blodsocker, enligt nyhetskanalen KUTV.

Sjönk drastiskt

På Sadies blodsockerdosa visade det sig att blodsockret hade sjunkit från 122 till 82 på den amerikanska mätningen, vilket motsvarar långt under 3 mmol/l i svenska mätningar. För diabetes typ 1 brukar blodsockervärdet ligga någonstans mellan 3,5 till 8 mmol/l, så Sadie var i livsfara. Om sockret hade sjunkit ännu lägre hade Sadie kunnat hamna i koma och i värsta fall dö.
Hero hade nämligen känt av det starka blodsockerfallet på flera kilometers avstånd, långt före Sadies dosa ens hade reagerat.

Livsviktigt jobb

Heros tränare, KC Owens berättade att labradorer har flera hundra miljoner receptorer i nosen, vilket gör de till de perfekta hjältarna för det här livsviktiga jobbet. Men hur Hero kunde känna av blodsockerfallet fast att hon befann sig så extremt långt bort, vet ingen. Förmodligen var detta bara ett sammanträffande.

Men vilken tur att Hero betedde sig på det här viset, annars vet ingen vad som hade kunnat hända. Hero är verkligen en sann hjälte.

Hero is the most comfortable pillow.

Posted by Sadie's Hero on Friday, 10 February 2017

Sprid gärna detta vidare för att hylla labradoren Hero för det livsviktiga uppdraget hon har varje dag!