Mamma tog sin bebis till tandläkaren, hon kom aldrig därifrån. Detta vanliga medel var orsaken

När du tar ditt barn till doktorn, litar du på att de ska ta hand om ditt barn och du hoppas att läkaren kommer att göra allt för att ge ditt barn den bästa tänkbara vård.

Även om de allra flesta är proffs så finns de alltid en risk för att någonting ska gå fel eller att fel beslut ska fattas.

När Bety Squier tog med din dotter Daisy Lynn till tandläkaren var hon bara 14 månader gammal. Hon kom aldrig därifrån.

torres
Youtube

Det var på morgonen den 29 mars som mamman tog med sin dotter Daisy Lynn Torres till tandläkaren i Austin, Texas. Flickans föräldrar berättade för KXAN News att de tagit med sin dotter för att laga två hål.

Tandläkaren skulle söva flickan för att göra sitt jobb enklare. Medan flickan sov kom tandläkaren ut till föräldrarna och berättade att hon hade sex hål som behövde lagas, skriver El Paso Journal.

”Jag fick veta att ingreppet skulle mellan 40-45 minuter, och att vi skulle vänta i väntrummet. Sedan sa han att det var mer som behövde göras, när han kom tillbaka tio minuter senare berättade han att någonting var fel.

torres2
Youtube

Flickan hade svårt att andas och hennes hjärta hade stannat. Läkaren hade gjort hjärt- och lungräddning, och allt var nu bra enligt läkaren.

Men flickan blev återigen dålig, och ambulans tillkallades. Hon tog till ett närliggande sjukhus men trots att läkare och sjuksköterskor gjorde allt de kunde så fick de inte liv i Daisy Lynn. Flickan dog bara timmar efter att hon kommit till tandläkaren.

Mitt i all sorg anmälde mamman händelsen. ”Jag vill bara ha svar på vad som hände min dotter. Du tror inte att ditt barn ska dö efter ett besök hos tandläkaren”.

På de första röntgenbilderna som togs av Daisy Lynn såg man ingenting som behövde lagas berättar obducenten Robert Williams.

lostorres
Youtube

Efter flickans död såg man på röntgenbilderna att tandläkaren jobbat på fyra tänder och att hon blivit förberedd för att få lagningar i rostfritt stål.

Förmodligen hade emaljen blivit missfärgad, men det hade inte varit nödvändigt att behandla vid så ung ålder står det i rapporten.

Utredningen som gjorts av Office of Travis Medical Examiner visar att det var sömnmedlet som dödat flickan.

Efter Daisy Lynns död har sömnmedel förbjudits att användas av tandläkare i Austin.

torres3
Youtube

Det är mycket oroande att tandläkaren ville använda sömnmedel på en så liten flicka för att laga hål som inte ens fanns.

Det är fruktansvärt att ett barn fallit offer helt i onödan.

Om någon tandläkare skulle vilja använda sömnmedel på ditt barn, se alltid till att få ett andra och tredje utlåtande och lämna för guds skull inte ditt barn ensam i rummet.

funeral
Youtube

Bety kommer aldrig att få tillbaka sin dotter, men hon kan göra allt hon kan för at varna andra så att det inte händer igen.

Dela gärna för att hjälpa oss sprida denna varning!