Mamma tror sonen har öroninflammation – då ser läkarna fingrarna och grips av panik

Josh Roberts och Katelyn Galea från Australien var överlyckliga när de i juli förra året välkomnade sin son Archie till världen. Först verkade allt se bra ut och Archie växte och var frisk, precis som vilken pojke som helst.

Men fem månder efter sonens födsel hände något som skulle vända upp och ned på hela familjens värld. Archie blev sjuk.

Det hela började med att sonen fick ont i öronen. På vårdcentralen sa läkaren att det var en ofarlig öroninflammation, och inget att vara orolig över. Men Archies sjukdom gick inte över – tvärtom blev det värre.

Facebook/Josh Roberts

Först blev Archies läppar blev plötsligt grå, sedan fingarna. Sonens hud ändrade färg mer och mer och när föräldrarna såg vad som höll på att hända kastade de sig in i bilen för att ta honom till närmsta sjukhus.

Efter 40 minuter – vad som kändes som en evighet – kom det äntligen fram. Archie var nu grå över hela kroppen och de visste inte om det redan var försent.

Facebook/Josh Roberts

Det visade sig att sonen hade en potentiellt dödlig meningokockinfektion. Sjukdomen orsakars av bakterier och läget var akut. Archie lades genast in på sjukhus och hamnade i respirator. Han fick en blodtransfusion och behandlades med antibiotika.

Lilla Archie svävade mellan liv och död.

”Det här är något som man läser om i tidningen eller ser på nyheterna. Man kan aldrig tro att det här ska hända en så frisk och glad liten pojke” skriver hans pappa på Facebook.

”Det här är det svåraste jag varit med om. Jag har aldrig älskat något eller någon med så mycket passion och kärlek. Det spelar ingen roll om du är den tuffaste personen i världen, att se dig så här sliter mig i tu.”

Facebook/Josh Roberts

Archie stannade i flera månader på sjukhus. För att ha råd med alla kostnader startade föräldrarna en GoFundMe-sida där de ville samla in 5000 dollar. Gensvaret var enormt.

I skrivande stund har familjen samlat in nästa tre gånger så mycket! Tack vare hundratals människor, många främlingar som aldrig träffat familjen, så kunde Archie återhämta sig på sjukhuset.

Facebook/Josh Roberts

Idag mår Archie mycket bättre och har fått lämna sjukhuset. Han har fortfarande en lång väg kvar innan han är helt återställd, men varje dag gör han nya framsteg.

Josh och Katelyn kunde inte vara mer tacksamma.

Facebook/Josh Roberts

Jag är så glad att det slutade väl och att Archie kommer bli frisk igen! Vilken starkt liten pojke han är. Dela gärna den här artikeln om du också blev berörd av den här historien.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna