Mamma tvingas föda på macken – när bebisen inte andas kommer hjälp från oväntat håll

För många föräldrar som väntar barn är den sista tiden innan nedkomsten både spännande och skrämmande. Det är mycket som är osäkert, man vill såklart att förlossningen ska gå bra och att barnet ska födas frisk och kry.

De flesta väljer idag att föda på sjukhus och en förlossning på annan plats skulle kännas väldigt riskabel även för de som har barn sedan tidigare.

När Mason och hennes fästman satt i bilen på väg hem fick hon plötsligt värkar, men bebisen var inte beräknad förrän fyra veckor senare.

Paret behövde hjälp omgående.

Paret som började få panik körde in på första bästa bensinstation och ringde larmcentralen. Men den lilla tjejen hade så bråttom ut att ingen hjälp hann komma innan hon var född.

Men det tar inte slut där, som om det inte va nog att föda sitt barn i framsätet på en Honda på en bensinmack, så andades flickan inte heller när hon kom ut. Ju längre tiden gick desto blåare blev hon. Det var då som paniken slog till ordentligt.

Mitt i allt kaos gick en man som stått vid vägen och försökt lifta till förbi, när han förstod de nyblivna föräldrarnas problem visste han genast att han var tvungen att göra någonting för att hjälpa dem.

Alla andra runtikring var utom sig av oro men den okända mannen behöll lugnet, tog telefonen från föräldrarna och lyssnade på larmoperatörens instruktioner.

Flickans navelsträng hade virat sig runt hennes hals och gjort att hon inte kunnat andas.

Den Mannen som var hemlös hette Gary Wilson, han lyckades frigöra bebisen från navelsträngen och masserade hennes rygg för att få igång andningen. Hans lugn och skicklighet fick Mason att känna sig lugna ner sig lite grann.

Gary blev bjuden på ett mål mat av några av åskådarna efter händelsen, men försvann sedan lika snabbt som han kom.

”Han gjorde allt precis som man ska”, säger sjukvårdaren Sandra Lesperance till News9.

Idag är hon och hennes fästman otroligt tacksamma för att Gary råkade gå förbi just då, han räddade förmodligen livet på deras dotter.

Här nedan kan du se ett nyhetsinslag om händelsen:

Man ska inte döma hunden efter håren, den hemlösa mannen var nog den sista paret hade trott skulle rädda livet på deras dotter.

Dela gärna den här historien om du också tycker att Gary är en hjälte!