Mamma varnar alla föräldrar för att ställa barnens spjälsängar mot varandra.

Att få lägga sina barn i deras sängar och höra hur de lugnt och rofyllt slumrar in och somnar är något som alla föräldrar kan relatera till och troligen även njuta av. Just det gjorde Alison Johnson från Phoneix i USA nyligen. Hon hade precis lagt sin lilla son Caleb i hans spjälsäng där han skulle få ta sig en tupplur när hon hörde ett intensivt gråtande och skrikande inifrån sovrummet. Och när hon gick för att se vad som stod på möttes hon av en syn som hon menar kommer att förfölja henne för resten av hennes liv.

Alison har två tvillingar, Caleb och Libby.

Bildkälla: Alison Johnson (Facebook)

För att de små barnen ska få vara nära varandra har Alison och hennes make ställt barnens spjälsängar alldeles bredvid varandra i sovrummet.

Bildkälla: Alison Johnson (Facebook)

Detta skulle visa sig vara en lösning som kunde ha slutat i en oerhörd tragedi. Såhär berättar Alison själv på Facebook om det som hände:

”I morse la jag ner Caleb för att han skulle få sova en tupplur. Kort därefter började han att gråta. Efter någon minut gick jag in för att se vad som stod på. Han hade klättrat ur sin säng och hade fastnat mellan sin säng och Libbys säng. Hans kropp hade glidit emellan men inte hans huvud. Han använde all sin kraft för att hålla sig uppe med sina små armar. Om de hade gett vika hade han blivit hängande där i sitt huvud”

Bildkälla: Alison Johnson (Facebook)

”Något som är ännu mer läskigt är att precis som många mammor brukar jag normalt använda den här sovstunden som ett tillfälle att ta en dusch. Hade jag gjort det idag och tittat till honom efter fem minuter hade han bokstavligen hängt sig själv. När du barnsäkrar ditt hem hade jag inte någonsin kunnat se detta som en potentiell fara.”

Bildkälla: Alison Johnson (Facebook)

”Snälla överväg att dela det här vidare om någon du känner har en liknande lösning hemma. Det är så otroligt hjärtskärande att tänka på hur det här kunde ha slutat idag. Jag är fortfarande helt omskakad över det och jag tror inte att bilden av honom fastnaglad där någonsin kommer att lämna mitt huvud”.

Alisons viktiga varning på Facebook har delats vidare nästan 50 000 gånger på bara ett fåtal dagar. Och jag tycker att vi alla borde hjälpas åt att sprida den vidare ytterligare. Om en delning kan rädda ett liv är det värt det.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna