Mamman återförenas med läkarna som räddade henne och sonens liv.

Mandy var i åttonde månaden när hon kände att något var fel. Hon fick plötsligt svår och ihållande huvudvärk. Hon trodde att det hela skulle gå över, men den ständiga huvudvärken började så småningom påverka henne allt mer. Hon kunde inte prata ordentligt och sluddrade. Eftersom hon tidigare jobbat inom vården förstod hon vad som förmodligen hade hänt. Mandys magkänsla sa henne att hon troligen drabbats av en stroke, trots att hon bara var 28 år gammal. Mandy blev chockad när läkarna bekräftade att det var verkligen rörde sig om en stroke. Hon hade fått en så kallad hemorragisk stroke, som kännetecknas av bristning av ett blodkärl i huvudet. Det medicinska teamet behövde agera snabbt, inte bara för att rädda Mandy liv, utan också livet på hennes ofödda barn. För att ge sin son bästa möjliga chans att överleva, var Mandy tvungen att genomgå ett akut kejsarsnitt. Efter födseln gjorde läkare en röntgen av Mandys hjärna och fick fler oroande nyheter. Ett blodkärl hade brustit i Mandys hjärna och hjärnstammen hade tryck på sig. Läkarna fruktade det värsta; det fanns en stor risk att Mandy aldrig skulle få se sitt barn igen. Men det som hände sedan förvånande även de rutinerade läkarna…

Skarmavbild 2015-12-22 kl. 15.33.16

Mandy, en 28-årig kvinna från Denver, hade varit gravid i 8 månader när hon började få intensiv huvudvärk och sluddrigt tal. Hon hade en känsla av att hon hade drabbats av en stroke och tyvärr hade hon rätt.

Hennes tillstånd var så allvarligt att läkarna fruktade att hon skulle dö.

Skarmavbild 2015-12-22 kl. 15.34.13

Läkare blev blev tvingade att agera så snabbt som möjligt för att rädda hennes liv, men också barnet. Mandy genomgick akut kejsarsnitt, men sedan upptäckte läkarna ytterligare en sak som gjorde dom oroliga. Ett blodkärl hade brustit i Mandy hjärna. Det fanns så mycket tryck inuti hennes huvud att hjärnstammen var skadad.

Omedelbart efter förlossningen flögs Mandy till Swedish Medical Center för akut operation.

Skarmavbild 2015-12-22 kl. 15.33.10

Läkarna trodde inte hon skulle överleva och få se sin son igen. Men Mandy trotsade oddsen och påbörjade den långa vägen tillbaka med rehabilitering.

Förmodligen var det Mandys starka vilja att få sin nyfödda son igen som gav henne styrkan att överleva.

Skarmavbild 2015-12-22 kl. 15.33.36

Mandy och hennes son är nu glada och friska, som ni ser. Nyligen besökte den starka mamman det medicinska team som hjälpt henne att återhämta sig. Tillsammans kunde de inte bara fira in julhelgen, men också Mandys seger i kampen tillbaka.

mandy99

Här kan du se den känslosamma videon när alla återförenas:

Livet är verkligen en dyrbar gåva. Vilken tur att det finns så pass skickliga läkare och sjuksköterskor som kunde rädda Mandy och hennes barn. Dela gärna med dig om du önskar Mandy och hennes familj all lycka i framtiden!