Mamman adopterar bort sin bebis – 37 år senare hittar systern ett brev som förändrar allt

Jen adopterades när hon var nyfödd. Då visade kalendern år 1978 och under tre månader levde hon först hos en fosterfamilj innan hon blev adopterad av sin älskade familj.

När Jen var sju år fick hon för första gången höra att hon var adopterad. Den informationen blev till en början ett slag för Jen, som fick kämpa för att hitta sin plats i världen. Hon fick en liten identitetskris och ville veta mer om varifrån hon kom ifrån. Nu började hennes jakt på svar.

© Youtube

För den som har blivit adopterad kan en sån resa för att hitta sina biologiska föräldrar vara ganska frustrerande. Det är en slitsam process som kan leda till att man går på flera felspår.

© Youtube

Jen tittade i register och jämförde DNA. Skapade släktträd. Hon gjorde till och med en intervju i lokal-tv – men ingenting fungerade. Hon var övertygad om att det inte fanns någon som letade efter henne, såsom hon letade.

Flera år senare fick Jen fram en ny ledtråd. Då visade kalendern mars 2015 och hon hade upptäckt en ny, fjärde kusin som kanske kunde leda henne vidare. Jen höll tummarna.

Nu tog hon hjälp av en expert på släktforskning och tillsammans listade de ut vem som kunde vara hennes mamma – och sju eventuella syskon!

Det här var så klart stora nyheter för Jen.

– När jag fick se på foton visste jag direkt. Det måste vara dem, beskriver hon på sin egen Youtube-kanal.

Hon bestämde sig för att skriva ett brev – men det visade sig inte vara det lättaste.

– Jag skrev om det om och om igen.

Men brevet blev återsänt. Jen testade igen – och samma sak hände. Det fick Jen att tvivla – hon trodde att mamman undvek hennes brev.

Nu började hon känna hopplöshet. Då plingade det till i telefonen.

På kvällen den 6 maj fick Jen ett meddelande via Facebook.

– Det var från någon som jag visste var min syster.

Innan hon öppnade meddelandet var hon övertygad om att det skulle stå något i stil med ”lämna oss i fred” eller liknande. Till en början hade hon svårt att ta in vad som stod där – men kunde åtminstone se orden ”min lillasyster”, ”tuffaste beslutet i hennes liv” och ”har alltid älskat dig”.

Nästa dag pratade hon för första gången med sin biologiska mamma.

Hon visste om att breven kommit, men hade undvikit dessa eftersom hon misstänkte att det skulle stå att dottern hatade henne.

Två månader senare packade hon och familjen bilen full och påbörjade 17-timmarsresan. Målet: Att träffa sin mamma och syskon. För första gången någonsin.

Nu låter vi bilderna tala för sig självt.

© Youtube
© Youtube
© Youtube

Så underbart! 

Dela och sprid gärna Jens historia vidare, så att fler adopterade barn kan känna hopp om de vill söka upp sina släktingar!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna