Mamman ammar sin sexåriga dotter – hennes ursäkt får nätet att koka

Småbarnsmamman Denise Sumpter har väckt stor uppståndelse, och även en hel del ilska, efter att hon offentligt medgett att hon ammar sin nästan sjuåriga dotter. Hon har heller inga planer på att sätta stopp.

”Jag kommer att fortsätta amma Belle så länge hon ber om det”, säger Denice Sumpter till Daily Mail.

44-åriga mamman Denise Sumpter ammar inte enbart sin 18 månader gamla son, utan även sin sexåriga dotter Belle.

Mamman: Amningen håller barnen friska

När omvärlden började reagera blev det snart uppmärksammat i media, men Denise skäms inte över det faktum att hon ammar sin dotter. Till skillnad från motståndarna så tror hon inte att amning i sne ålder kan ha negativ effekt på barnet.

”Mina barn har nästan aldrig varit sjuka. Beau kom ner och mådde lite dålig här om dagen, och efter att jag ammat honom igenom det så mådde han bra igen inom24 timmar. Jag har upplevt samma sak med Belle. Om de varit upprörda över något så har ammandet lugnat dem. Det hjälper dem att sova”, säger Belle i intervju.

Kommer att fortsätta amma så länge de vill

Denise studerar antik forskning i London, och ser inget samband mellan amning och osjälvständighet. Därför oroar hon sig inte för sina barn.

I flera intervjuer berättar Denise, att eftersom hon inte tror att amningen gör barnen någon ont, så kommer hon att fortsätta så länge de själva vill.

Vad tycker du om att amma barnen i sen ålder? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.