Mamman är gravid i 8:e månaden och blir lämnad av sin man – öppnar dörren och hittar 90 000 kronor

Amanda från Sidney i Australien trodde att 2017 skulle bli hennes år. Äntligen så började allting falla på plats. Hon var glad, kär och mycket därtill.

Efter tre långa år av försök så hade hon äntligen lyckats blivit gravid. Dessutom hade hon och hennes man nyligen flyttat in i sitt nya hus.

Kort sagt så var allt perfekt, eller i alla fall fram tills den dagen då allting skulle falla ihop kring henne som ett korthus.

Olyckan slår till

När Amanda var gravid i åttonde månaden blev hon helt plötsligt lämnad av sin man. Nu stod hon där – en blivande ensamstående mamma – med en stor skuld för ett nytt hus.

Hjärtekrossad och utan utsikter att kunna betala för huset såg framtiden mörk ut för Amanda. Då bestämde hon sig för att vända sig till sina vänner för att få råd.

Det var en av dem som rådde henne att ringa in till den lokala radiostationen KIIS 1065 och försöka få vara med i ett segment som heter ”Give back” eller ”Ge tillbaka” på svenska.

När stationen fick reda på Amandas situation bestämde de sig genast för att hjälpa till. De bad henne att inte ge upp hoppet.

Planen var att visa henne att allt skulle lösa sig. Men för att det skulle gå ihop behövde de lite hjälp från lokala företag.

KIIS 1065 bjöd in Amanda att vara gäst i programmet utan att hon visste vad som väntade. Under intervjun med programledaren förklarade den blivande mamman att det som kändes jobbigast var den osäkerhet som väntade hennes ofödda barn.

– Det har gått ungefär fem veckor sedan allt hände. Den största saken just nu är chocken eftersom det inte var så här vi, eller jag, hade planerat det, säger Amanda i intervjun.

Efter att Amanda berättat sin historia ber en av programledarna henne att titta på en skärm. Där ser hon bilder på hennes nya hus. Men något är annorlunda…

Huset är fullt med saker som hon inte känner igen.

Kameramannen påbörjar sedan en rundtur i huset och visar flera presenter som har blivit donerade av hjälpsamma människor som hört om hennes situation.

I hemmet fanns bland annat en dammsugare som symboliserade gratis städning hemma närmaste halvåret och ett annat lokalt företag lovade att leverera gratis mat i tre månaderna.

Det fanns också bebissaker till ett värde av nästan 40 000 kronor.

Men det var inte allt. Det allra sista som kameramannen visade var en stor hög med kontanter. Närmare bestämt 10 000 dollar, alltså cirka 90 000 svenska kronor.

Amanda kunde andas ut och inte behöva oroa sig gör att betala av banken för lånet.

Se videon här under för hela Amandas historia:

Jag måste erkänna att jag fick en tår i ögat av den här historien. Det är så vackert när man går ihop och hjälper varandra.

Dela gärna den här artikeln på Facebook för att visa att det fortfarande finns godhet här i världen.