Mamman är i sorg efter bebisens död – då avslöjas pappans hemlighet på julfotot

För mig är julens sanna budskap mycket enkelt. Det handlar om värme och kärlek, om gemenskap och medmänsklighet – och det är en högtid då vi visar vår uppskattning till nära och kära.

Så när julen 2013 stod för dörren bestämde sig Tyne Owen för att ge sin älskade Jamie en riktig kärleksförklaring. Paret hade nyligen tagit emot ett tragiskt besked – och för Tyne var det nu viktigare än någonsin att visa sitt stöd och förklara för Jamie att de skulle ta sig igenom allt tillsammans.

Jamie var gravid i 20:e veckan när paret från New South Wales i Australien fick det hjärtskärande beskedet. Hon hade drabbats av missfall.

Jamie led av antifosfolipidsyndrom, en åkomma som orsakar blodproppar och kan ge graviditetsrelaterade problem – och paret var förkrossade.

För Tyne var det nu viktigare än någonsin att visa Jamie att de hörde ihop och att han alltid skulle finnas vid hennes sida. Han började därför klura ihop en hemlig plan – och den skulle avslöjas när hela familjen samlades för det årliga julfotot.

Bildkälla: Youtube

På den stora dagen klädde sig så släkten i t-shirts där varje enskild bokstav formade ”MERRY XMAS”, på svenska ”GOD JUL”.

Ögonblicket förevigades i kameralinsen – och längst fram satt Jamie och Tyne.

Bildkälla: Youtube

Nu var det dags att sätta planen i verk. Utan att Jamie anade någonting började familjemedlemmar plötsligt att flytta omkring och byta platser.

Bildkälla: Youtube

I en ny uppställning fotades familjen på nytt – och när det var klart fick Jamie gå fram och titta på bilderna genom kameran.

Till sin stora förvåning upptäckte hon snart det hemliga budskapet.

Bildkälla: Youtube

Där, mitt framför ögonen på henne, fanns det mest romantiska frieri hon hade kunnat tänka sig. Med omkastade bokstäver stod det nu ”MARRY ME?”.

Bildkälla: Youtube

Jamie trodde inte sina ögon – och när hon vände sig om satt Tyne på knä med en ring i händerna. Hennes svar: ett självklart ja!

Bildkälla: Youtube

Kärleksförklaringen behövdes för dem båda och hjälpte paret att tillsammans ta sig igenom sorgen.

– Jag är så lycklig att ha min make som har stått vid min sida och gett mig stöd genom en väldigt emotionell och otäck tid, säger Jamie till Daily Mail.

Bildkälla: Jamie Peta (Facebook)

Det var också vändpunkten. Paret gifte sig och två år senare, 2015, blev de föräldrar till en frisk och kry liten dotter.

– Vi har blivit starkare och jag kan inte bärga mig för att visa Lenni hur hennes pappa friade till mig när hon blir äldre, säger Jamie till Daily Mail.

Bildkälla: Jamie Peta (Facebook)

Missa inte det här rörande videoklippet som visar Tynes romantiska frieri till Jamie:

Ett perfekt exempel på vad julen verkligen handlar om: att finna gemenskap i kärleken och att visa uppskattning till de vi älskar. Dela gärna vidare den fina historien för att sprida julstämningen och göra världen till en lite, lite varmare plats.