Mamman är lättad när dottern somnat, timmar senare går hon inte att väcka

Alla som har haft små barn vet att bland det bästa som finns är när man  äntligen får de att somna. Du kan ha provat allt, sjunga, vagga, vyscha och gå ut med din lilla gullunge i vagnen, med ibland kan det ändå ta timmar innan det lilla livet vill somna.

Alexandra Metelkina från Ryssland hade äntligen fått sin dotter Anya på sex månader att somna vid lunch. Mycket snabbare än vad det brukade gå.

Hon njöt av att se henne sova tryggt i sin spjälsäng. Hon hade då ingen aning om att deras lugna tillvaro snabbt skulle förändras och någonting fasansfullt var på väg att hända.

Men när dottern fortfarande inte vaknat efter flera timmar började hon att bli orolig.

Anya brukade vanligtvis vakna av minsta knyst, men hon sov hela dagen och fortsatte hela natten. På morgonen var Alexandra mycket orolig och försökte ruska liv i sin dotter.

När hon inte gick att väcka fick Alexandra panik och ringde efter ambulans.

Inte ens på sjukhuset kunde väcka flickan men i övrigt kunde de inte hitta någonting som var fel med henne. Ingen kunde förklara varför Anya bara sov och sov.

Efter en vecka vaknade hon plötsligt upp, som om ingenting hade hänt skriver The Sun.

Flera tester gjordes på flickan men ingenting verkade vara fel på henne.

Alexandra och Anya fick lämna sjukhuset, men nästa dag hände samma sak igen, Anya somnade och Alexandra kunde inte få henne att vakna oavsett vad hon tog sig till, och problemen bara fortsatte.

Ibland kunde hon sova veckor i sträck, utan att varken äta eller dricka, när hon sedan vaknade upp var hon röd i ansiktet, hade låg kroppstemperatur och hög feber.

Läkarna letar fortfarande efter svar på vad som kan ha orsakat Anyas hypersomni.

Officiellt lider hon av ”Hypersomni av okänd anledning”, trots att vissa symtom liknar Kleine-Levin Syndrom också känd som ”Sleaping beauty Syndrome”, en sjukdom där den drabbade ofta sover i långa perioder, men kan också drabbas av bland annat personlighetsförändringar och överdriven hunger.

Anya är idag 19 månader gammal men har ännu inte svarat på några behandlingar.

Snälla hjälp oss att dela Anyas historia, kanske når den någon som vet vad felet är och kan hjälpa henne leva ett normalt liv i framtiden.