Mamman är övertygad om att läkarna lurat på henne fel barn – tills hon blir gravid igen och inser sanningen

Rosamere Fernanda de Andrade från Brasilien trodde inte sina ögon när hon såg sin nyfödda dotter Ruth för första gången. Hon var övertygad om att läkarna blandat ihop hennes barn med någon annans.

Rosamere och hennes dåvarande man Joao är båda svarta – men dotterns hud var kritvit och hennes hår var blont.

Trots föräldrarnas tvivel så intygade läkarna att det var deras barn. 

Det visade sig att dottern hade albinism, en genetisk avvikelse som gör att hon helt avsaknade färgpigment. Tyvärr innebär det också att hon har nedsatt syn, är extra ljuskänslig och högre risk att drabbas av infektioner.

Rosamere tog flickan till sitt hjärta med var fortfarande inte övertygad om att det var hennes barn. När hon senare födde ytterligare ett barn, den här gången utan albinism blev hon ännu mer tveksam. Syskonen såg helt olika ut.

Så kom det tredje barnet – ännu en flicka med kritvit hud. Nu förstod äntligen Rosamere att den äldsta dottern var hennes barn.

Idag har Rosamere sex barn varav tre med albinism. 

Rosamere och hennes man älskar barnen över allt annat och hjälps åt att stötta dem, i synnerhet barnen med albinism. Några av grannarna i byn tror att de har en förbannelse över sig, och det händer att de blir mobbade för sin vita hy och sina glasögon.

Deras hy är extra känslig mot solen och de riskerar att drabbas av hudcancer om de inte använder solkräm och skyddande kläder varje dag.

Här nedan kan du se en film om den annorlunda familjen, och se hur alla barnen ser ut idag.

Det är så tråkigt att de inte blir accepterade i området där de bor – bara för att de ser annorlunda ut. Jag hoppas att alla barnen växer upp och blir lyckliga!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna