Mamman blev utskälld när hon lät sin muslimska dotter gå till kyrkan. Svaret på Facebook hyllas nu av tusentals.

Norska 30-åringen Laial Ayoub är muslim och har en dotter som är 6 år gammal. När hon bestämde att hennes dotter skulle gå till kyrkan med alla andra barnen blev en främmande kvinna förbannad på henne. Den okända kvinnan var också muslim och menade att barnen inte fick gå i kyrkan. Det upprörde Laial som skrev ett inlägg på Facebook som just nu hyllas av hela Norge. Hon skriver om hur viktigt det är att söka förståelse och likheter i stället för tvärtom; att man måste acceptera och förstå i stället för att göra det motsatta. Hela hennes hyllade inlägg kan du läsa här nedanför.

Så här skriver Laial om upplevelsen med 6-åriga dottern Janet i skolan.
Lämnade Janet i skolan i dag, och då la jag en lapp i hennes hylla till läraren där det stod att hon ska gå till kyrkan i dag. De har nämligen ett upplägg i skolan för alla barn som inte ska vara med i kyrkan och vi fick besked om att säga till om våra ska gå dit. Från ingenstans kommer en kvinna fram till mig (som har sitt barn i en annan klass) och nästan skriker: ”Hur kan du låta din dotter gå i kyrkan??? Vi är ju muslimer!”

Vem är det som säger att vi muslimer inte kan gå till kyrkan?

För mig är det viktigt att Janet lär sig om alla religioner och om likheter mellan dem, i stället för om alla olikheter. Det är också viktigt att hon lär sig att vi måste acceptera och visa respekt för alla religioner, för det är det islam handlar om!

Under min uppväxt har jag varit i både kyrkor och synagoger då jag gick i skolan, och det betyder inte att jag blev mindre muslim på grund av det. Tvärtom har jag en bred förståelse och är en av de som respekterar och accepterar alla, oavsett vad de tror på.

Då vi var små och flydde till Italien var det en kyrka som tog emot oss och gav oss tak över huvudet! Vi bodde där i några dagar innan vi blev mottagna av en kristen värdfamilj. Där bodde vi i ett år innan vi flyttade till Norge. Jag blev inte mindre muslim av det heller!

Så, dagens utandning är härmed slut.

Ha en bra dag allihop!

Här är är originalinlägget på Facebook som just nu hyllas av tusentals.

Leverte Janet på skolen nå, og der la jeg en lapp i hylla hennes til læreren hvor det står at hun SKAL gå i kirka i dag….

Posted by Laial Janet Ayoub on den 16 december 2015

Bildkälla: Facebook.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna