Mamman blir utskälld när hon ammar sin bebis på restaurang. 5-årige sonens svar? Detta är guld.

Jag har svårt att förstå hur det fortfarande finns människor där ute som stör sig så otroligt mycket på när en mamma ammar sin bebis på ett café eller restaurang.

Om du vet att du blir äcklad av ätande bebisar, men ändå inte kan låta bli att kolla, så kanske man ska välja en annan plats när du äter?

Debatten känns rätt ovärdig och onödig, men mammor får än i dag utstå kritik för att de ammar på en lokal som är till för alla.

Den här mamman sägs ha skrivit ett Facebook-inlägg om hur hennes 5-åriga kille stod upp för henne och om är det sant, vilket är svårt att kontrollera, har hon en son att vara stolt över! Varför hacka på en redan trött, stressad mamma som har två små barn med sig? En 5-årig kan förstå detta … men vissa människor gör det tydligen inte.

Idag var jag i gallerian med mina två barn. Snart 6-åriga Airryn och nästan 1 månad gamla Addie. Vi går runt där och Addie blir hungrig. Jag frågar Airryn om han också är hungrig, han svarar ”ja” så vi går till food courten för att beställa hans favoritmat, sesamkyckling.

Vi sitter ned och äter och Addie får också sin favoritmat, direkt från mammas bröst. Jag täcker över lite och gör mig i ordning för att fylla hennes lilla mage.

Airryn äter sin kyckling när en kvinna kommer förbi med sin mat och sitt barn. Hon suckar högt mot mig och himlar med ögonen. Kvinnan går för att sätta sig vid ett bord bredvid, men jag ser att hon fortsätter blänga mot mig och sedan går hon fram till mig och säger upprört: ”Du vet att det finns en toalett med sittplats där du kan göra det där. Mitt barn ska inte behöva se när du ammar medan hon äter”.

Jag hinner knappt svara innan min son avbryter och säger: ”Då ska jag inte behöva se ditt barn äta medan jag äter?”

Kvinnan igen: ”Hon äter mat utan att visa upp halva kroppen”.

Min son tittar på kvinnans dotter: ”Jag kan se hennes ben, men du kan inte se något av min syster.”

Kvinnan frågar hur jag vågar låta min son tala till henne på det oförskämda viset.
”Hur menar du? Att han berättar sanningen?”, svarade jag.

Kvinnan vägrar ge sig. Hon tycker fortfarande att jag ska gå till toaletten för att amma. Då reste sig min son och går fram till kvinnan där hon sitter vid sitt bord (det här gjorde mig väldigt stolt). ”Jag tänkte hjälpa er med att bära er mat till toaletterna. Om du tycker det är okej att min lillasyster ska sitta där och äta, då antar jag att det är okej om ni också äter där!”.

Hon sa att min son var respektlös. Jag sa att min son bara var en väldigt väluppfostrad 5-åring.

Facebook

 

Dela gärna med er av denna historia till en mamma, din bästa vän eller annan familjemedlem så de vet att det bästa en föräldrar eller vårdnadshavare kan göra är att låta barnen känna sig trygga i att stå upp för sig själva och sin familj.