Mamman bryter ihop på gatan efter sonens död, då pekar främlingen bakom henne och förändrar allt

Ernestina Nunez har gått igenom en förälders värsta mardröm. Hennes son Daniel tog sitt liv vid 33 års ålder efter att ha mått dåligt en längre tid.

Ett år senare befann sig Ernestina nere på botten. Hon var djupt deprimerad och kände inte längre att hon hade något att leva för.

Men mitt i all sorg mötte hon en främling – och när han fick höra hennes historia tog han ett minst sagt generöst beslut.

För ett år sedan flyttade Ernestina Nunez in till den amerikanska staden Saint Petersburg i Florida i hopp om att lämna lite av smärtan bakom sig. Men det var inte det lättaste.

Efter att ha förlorat sitt enda barn kändes livet inte roligt längre. Ernestinas son hade lidit av posttraumatiskt stressyndrom efter att ha tjänstgjort i armén – och exakt ett år tidigare sedan hade han tagit sitt liv.

Sorgen fick Ernestina att förlora allt hopp.

– Han var allt jag hade, säger Ernestina Nunez till WTSP.

Varje dag gick hon med sorgsna steg till sitt arbete – en sträcka på flera kilometer. Men Ernestina hade inte råd med någon bil.

Hon brukade passera en bilverkstad på vägen, och där inne jobbar en man vid namn Richard Newberry. Han brukade studera henne på avstånd och undrade varför hon såg så ledsen ut. En dag var något riktigt fel – kvinnan grät floder medan hon gick förbi.

Richard bestämde sig för att ta kontakt med kvinnan – och när han fick höra hennes historia blev han oerhört berörd.

Mötet med bilmekanikern Richard Newberry skulle komma att ge Ernestina en ljusglimt i livet.

Youtube/Inside Edition

Eftersom Ernestina gick flera kilometer dagligen för att ta sig till och från sitt jobb på en skola i närheten så såg Richard en chans att hjälpa henne.

Han bestämde sig för att ge bort en bil till ett värde av cirka 5 000 kronor – helt gratis.

– Jag berättade om mitt jobbiga förflutna, att jag har suttit i samma båt och varit hemlös och inte vetat vad jag skulle göra, säger Richard Newberry till WTSP.

Förutom att skänka bort bilen hjälpte Richard också till att fixa försäkring, registreringsbevis och registreringsskylt – något som kostade honom cirka 10 000 kronor.

– Jag är bara glad att vi kunde ge henne en bil och se till att få den försäkrad.

När han pekade på den röda bilen och förklarade att den var hennes kunde Ernestina inte tro att det var sant. Men efter en stunds övertalning förstod hon att han menade allvar.

Youtube/Inside Edition

Den fina gesten från sin nyfunna vän hjälper inte Ernestina att få tillbaka sin son – men det gav henne bevis om att det trots allt finns solsken i livet.

– Det är en väldigt fin sak som han har gjort för mig, sa Ernestina Nunez efteråt.

Richard filmade ögonblicket när han gav bort bilen, här nedan kan du se filmen.

Att sträcka ut en hand till en främling kan betyda mer än vad man tror. Dela gärna vidare om du också tycker att vi borde hjälpa varandra här i livet!

Publicerad av Newsner familj