Mamman chockas när en främling vill hålla bebisen. Men sanningen bakom brevet berör nu tusentals.

Colene Malaney var trött efter en lång resa tillsammans med sin man och deras lilla son. Familjen satt på en restaurang vid flygplatsen i Denver, USA, för att få i sig lite mat. Där och då hände något som skulle påverka dem för resten av livet. Vid ett bord längre bort satt en lite äldre kvinna tillsammans med sin man. De studerade Colene och hennes son på avstånd, och innan de lämnade bordet gick de fram och gav henne ett handskrivet brev. När Colene läste vad som stod på lappen blev hon väldigt berörd.

Så här stod det:

”Jag ville erbjuda mig att hålla ditt underbara barn medan ni båda åt lunch, men min man sa att jag skulle se ut som en stalker. 🙂 Så jag bjuder er på lunchen istället. Njut av detta barn – vi har tonåringar och vet vad som väntar er, så passa på att gosa medan ni kan.”

Colene blev väldigt berörd av den fina gesten, och la senare ut en bild på meddelandet på internet. Det dröjde inte länge innan bilden spridit sig över hela världen. Kvinnans ord gick rakt in i hjärtat på många människor, och skulle för alltid påminna Colene att njuta av tiden med sin son.

Bild: Imgur
Bild: Imgur

Det har nu gått fyra år sedan Colene fick den där lappen, och bilden på det fina meddelandet cirkulerar fortfarande på nätet. Tidigare den här veckan publicerade facebooksidan Love What Matters bilden i sin feed. Bilden har nu fått över 25 000 likes och mängder med kommentarer.

En av dem som kommenterade bilden var Colene själv, som numera är tvåbarnsmamma. Hon berättade att lappen nu sitter inramad i en guldram på väggen i vardagsrummet, för att påminna dem om all godhet som finns i världen.

”Det påminner oss om att njuta av varje vaken stund vi har med våra två små pojkar. Det här var inte någon snäll gest som varade i en dag. Det har spridit sig och påverkat oss alla dagar efter. Ja, hon var en främling och jag är inte naiv i den här läskiga världen vi lever i. Men, främling eller ej, även om hon inte höll vårt barn så betalade hon vår lunch. Och hennes ord var genuina. Min man jagade faktiskt efter dem genom flygplatsen för att tacka dem och erbjuda dem att sitta med oss en stund. Jag är glad att detta berörde så många människor, precis som det berörde oss. Låt oss sprida kärleken.” skriver hon.

Och gissa vem som läste och kommenterade Colenes inlägg? Kvinnan som skrev det där brevet för 4 år sedan, Julie Dampier Cook.

”Colene!! Det var jag!! Jag skrev det där! Vi var på väg till Kalifornien och jag ville hålla det där barnet, mest för att jag såg hur trött du var av att resa med ett så litet barn. Jag ville så gärna ge dig en liten paus så att du kunde äta. (Du hade en stor fet burgare, vilket jag kommer ihåg att jag belv glad över, eftersom du fick i dig protein – är det inte konstigt att jag minns det?)” skriver Julie.

Jag blir så glad när jag ser att de båda kvinnorna har fått kontakt igen. Julie har med en enkel gest förändrat Colenes liv. Nu går det inte en dag utan att hon ser brevet och bli påmind om hur viktigt det är att njuta av tiden med sina barn.

Jag tror att vi alla skulle behöva ha ett sådant meddelande på väggen hemma.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna