Mamman chockas när hon ser sonens blodsvarta rygg på BB – då avslöjar läkaren det otänkbara

När Dylan Little föddes för fem år sedan insåg läkarna direkt att något var allvarligt fel. Huden på hans rygg var mörkröd och resten av hans kropp var täckt med stora svarta leverfläckar.

Det visade sig att Dylan hade en allvarlig form av kongenitalt naevus. 80 procent av hans kropp var täckt med födelsemärken.

Läkarna förklarade för mamma Kara att hennes son skulle behöva gå igenom många operationer under sina första år i livet.

Jag vill varna för känsliga bilder längre ner i artikeln.

Patienter med kongenitalt naevus har en ökad risk att drabbas av hudcancer. Därför är det viktigt att ständigt ha koll på alla födelsemärken.

© Facebook/Dylan’s Amazing Journey

Märket på Dylans rygg var så stort att läkarna ville operera bort det. Men det var en komplicerad operation och han behövde transplantera dit hud från andra delar av kroppen. 

© Facebook/Dylan’s Amazing Journey

När Dylan blev äldre började läkarna med de komplicerade operationerna. För att kunna få fram tillräckligt med hud opererade läkarna in implantat, likande bröstimplantat, under den friska huden. Dylan hade dessa inplantat under tre månader och de ökades i storlek under tiden. På så sätt kunde huden töjas och läkarna använde den överblivna huden till Dylans rygg.

© Facebook/Dylan’s Amazing Journey

Det krävdes många operationer. Efter 26 operationer hade cirka hälften av födelsemärket opererats bort.

”Vi håller tummarna att hans födelsemärken aldrig blir till cancer, men det kan hända när som helst. Han opereras var tredje till sjätte månad, beroende på vilken del av kroppen det är.” berättar mamman.

Trots alla operationer är Dylan en glad kille.

© Facebook/Dylan’s Amazing Journey

”Vi försöker göra det som är bäst för honom. Vi vill ge honom det längsta och lyckligaste livet vi kan. Dylan förvånar mig konstant, han har alltid ett leende på läpparna och tycker att han äger sjukhuset. Alla sköterskorna känner honom och älskar honom.”

© Facebook/Dylan’s Amazing Journey

Dylan är van vid att han ser annorlunda ut. Han får ofta blickar från främlingar när han är ute, och brukar då själv berätta varför han ser ut som han gör. Men alla tar det inte på ett bra sätt.

”En gång befann vi oss i en mataffär och blev tillsagda att gå därifrån, eftersom en kund hade blivit upprörd av vår sons utseende” berättar mamman.

Men hon säger också att hon vägrar gömma sin pojke.

”Jag är inte rädd att ta ut honom och jag vill inte att han ska vara orolig eller behöva skämmas för något.” berättar hon.

Dylans föräldrar har skapat en facebooksida där man kan följa honom och se bilder före och efter operationerna, här kan du se mer.

Jag tycker att Dylan är en otroligt stark kille – och jättesöt trots sina fläckar. Jag hoppas att resten av hans operationer går bra!

Dela gärna Dylans historia för att hylla denna lilla kämpe.

Publicerad av Newsner familj