Mamman dödförklaras under födseln – då böjer sig pappan fram och viskar 2 avgörande ord i hennes öra

Doug och Melanie Pritchard väntade med spänning på att få tillökning i familjen. De väntade en liten dotter. Graviditeten hade gått bra men när paret åkte in på BB hände det som alla blivande föräldrar fasar för. Något gick väldigt, väldigt fel.

Melanie signalerade tidigt för ena barnmorskan att något kändes fel när hon skulle föda sin lilla flicka. Hon kände sig yr och illamående. Läkarna gjorde vad de kunde för att ta reda på vad som var fel, men kunde inte se några fel på de inre organen. Därefter gick allt mycket snabbt. Melanies värden sjönk drastiskt och alla monitorer och skärmar inne i rummet började pipa. Melanie slutade andas och fick hjärtstillestånd.

Mamman hade drabbats av något mycket ovanligt, som kallas fostervattenemboli. Det händer cirka 1 gång på 80 000 förlossningar. Man tror att tillståndet orsakas av att fostervatten under förlossningen kommer in i mammans blodkärl och blodcirkulation. Fostervattnet innehåller många äggviteämnen och partiklar som när de hamnar i mammans blodbana tros orsaka den otroligt snabba och plötsliga reaktion som skedde med Melanie.

Läkarna opererade henne akut och lyckades rädda hennes lilla bebis via kejsarsnitt. Men Melanie klarade sig inte, hon var klinisk död och familjemedlemmarna ombads att ta ett sista farväl av sin älskade mamma, fru och dotter. Men 24 timmar senare hände något som chockade alla.  

Doug och Melanie Pritchard hade varit lyckligt gifta i tre år när de väntade tillökning i familjen. Allt gick bra under graviditeten.

Skarmavbild 2016-02-19 kl. 09.37.03

Men under förlossningen gick det snett. Melanie drabbades av fostervattenemboli och slutade andas. Trots att läkarna rusade iväg med mamman till operationssalen fick de inte liv i Melanie.

Hennes hjärta slutade slå och hon förklarades kliniskt död. Läkarna berättade att Melanie skulle behöva en hjärt- eller lungtransplantation och att även om hon överlevde, så skulle hon förmodligen ha neurologiska problem i resten av livet. De lyckades till slut återuppliva Melanie och få igång hjärtat, men läget såg väldigt dystert ut.

Skarmavbild 2016-02-19 kl. 09.39.05

”Min fru var kliniskt död när min dotter föddes”, säger maken Doug säger och fortsätter: ”Min första tanke var att jag skulle bli änkling”.

Läkarna bad Doug att förbereda sig på att ta farväl av sin hustru. Det var då han lutade sig över sin fru och gav henne en sista hälsning.

”Om du har någon kämpaglöd kvar i kroppen, fortsätt kämpa!”, viskade han till Melanie.

Skarmavbild 2016-02-19 kl. 10.45.34

Och det verkar som det där små orden på något sätt gav Melanie styrkan som behövdes. Nästan 24 timmar efter det att Melanie somnat in, så öppnades hennes ögon igen. Doug visade henne ett foto av deras dotter, Gabriella, som mot alla odds hade överlevt efter det hastiga kejsarsnittet när Melanie kämpade för sitt liv. Och lyckan som paret måste ha känt så går knappast att beskriva.

Skarmavbild 2016-02-19 kl. 09.36.32

Några timmar efter uppvaknandet kunde Melanie andas på egen hand. Tvärtemot vad läkarna hade trott så behövde hon ingen transplantation, hon klarade sig till och med utan någon medicinering. Inom en vecka kunde hon mirakulöst återvände hon hem till sin familj.

Skarmavbild 2016-02-19 kl. 09.34.57

”Hennes återhämtning är ett mirakel. Att hon lever är ett mirakel”, säger Doug.

Skarmavbild 2016-02-19 kl. 09.35.35

Visst är det ett mirakel att Melanie överlevde detta? Och jag måste också lyfta fram all läkarpersonal som säkerligen gjorde sitt yttersta för att denna fina mamma inte skulle behöva ta farväl alltför tidigt i livet. Bra jobbat!

Dela gärna om du tror att mirakel inträffar för de som tror på dem! Jag önskar denna fina familj all lycka i livet!

 

Publicerad av Newsner familj