Mamman dör i cancer – 8 timmar senare får barnen beskedet som skakar om alla

Den här historien gick rakt in i mitt hjärta.

Yvonne och Robert träffades när de var mycket unga, gifte sig och bildade familj. De fick fyra barn och levde i 54 år tillsammans.

Nyligen avled Yvonne i cancer. När barnen meddelade sin pappa om vad som hade hänt blev han ofantligt ledsen. Barnen tröstade honom så gott de kunde och samlades runt honom i hemmet. Men det tog bara 8 timmar innan nästa chock drabbade familjen.

Yvonne och Robert Stickland träffades första gången i Niue, en ö i Stilla havet. Robert såg Yvonne åka förbi på en motorcykel och visste omedelbart att det var kvinnan i hans liv. Han letade upp henne och de båda blev blixtförälskade. Paret gifte sig när hon var 18 och han 23. 

© Inside Edition/Youtube

Yvonne och Robert fick fyra barn tillsammans: Ken, Kathleen, Russell och Marion. De flyttade senare till Auckland i Nya Zeeland. Idag minns barnen sin uppväxt med värme.

– De brukade ta oss till olika platser för att besöka stränder och campa. Vi firade alltid våra födelsedagar med kalas, berättar dottern Kathleen, som idag är 50 år.

– De var väldigt bra föräldrar. Vi är hedrade över att vara deras barn.

Robert växte upp i England och hade en svår barndom. Hans son Ken, idag 53 år, berättar att var viktigt för Robert att ge sina barn allt det han själv saknade som barn.

© Inside Edition/Youtube

2015 var Robert med om en bilolycka. När läkarna undersökte hans skador upptäckte de även att han hade cancer i både lungorna och levern.

Inte långt senare upptäckte läkarna även att Yvonne hade cancertumör vid ena njuren. Förmodligen hade hon varit sjuk i många år utan att ha några symptom.

Parets sista månader tillsammans präglades av deras sjukdomar. Men trots att Robert var mycket sjuk hade han styrkan att kyssa sin fru på pannan varje kväll innan de skulle sova. Barnen turades om att ta hand om dem och de var aldrig ensamma.

© Inside Edition/Youtube

De kämpade in i det sista och höll ut för att få vara med varandra och sina barn, men förra veckan orkade inte Yvonne mer. Hon slutade andas och läkare kallades till deras hem. Men det fanns inget de kunde göra.

När sonen berättade för Robert att hans fru hade gått bort blev han mycket ledsen. Samtidigt blev hans sjukdom också värre.

– Han sa ”Å nej, å nej”. Han kysste henne adjö på pannan och sedan fick vi ta honom till sjukhuset, berättar sonen Ken.

Det tog några timmar, sedan fick barnen nästa sorgebesked. Robert lämnade även han jordelivet bara 8 timmar efter sin älskade fru.

– Vi vet att han hade förlorat viljan att leva när hans stora kärlek hade dött. Vi vet att om mamma fortfarande levt, då skulle han levt också.

Inom loppet av några timmar hade alltså barnen förlorat båda sina föräldrar. Bandet mellan dem var helt enkelt för starkt för att Robert skulle orka leva vidare utan sin fru. Robert och Yvonne kommer att begravas sida vid sida på ön Niue där de träffades första gången.

Jag blir så berörd av denna livslånga kärlek, samtidigt som det är otroligt sorgligt också. Men jag är glad att de fick vara tillsammans in i det sista. Robert och Yvonne bevisar verkligen att livslång kärlek är möjlig! Dela gärna om du också blev berörd.

Vila i frid, Robert och Yvonne.

Publicerad av Newsner familj