Mamman erbjuder hemlösa mannen pizza – chockas när hon inser vem det är

Oavsett om du är rik eller fattig, kan det betyda så oerhört mycket om någon sträcker ut en hand och vill hjälpa dig.

När den franska kvinnan Karine Gombeau befann sig i New York fick hon se en smutsig hemlös man gå längs gatan. Hon hade med sig en överbliven pizza och bestämde sig för att ge mannen den eftersom hon trodde han var hungrig. Vad hon inte visste var att mannen egentligen bara var utklädd till hemlös.

Några dagar senare avslöjades mannens identitet och Karine fick en chock när bilder på henne började spridas i media.

Det var i april 2014 som Karine Gombeau var på besök i New York tillsammans med sin man och sin son. Hon hade med sig överbliven pizza i en påse, som hon egentligen hade tänkt äta själv. Men när hon såg en sliten man stå och rota i en papperskorg kände hon att han behövde den där pizzan mer än hon gjorde. Så hon gick fram för att prata med honom.

Hon berättade vad som fanns i påsen och ursäktade också att pizzan var kall. Mannen log vänligt mot henne och svarade ”tack så mycket, Gud välsigne dig”.

© Youtube

Sedan skiljdes de båda åt och Karine tänkte inte så mycket mer på mötet med den hemlösa mannen. Tills två dagar senare, när en anställd på hotellet hon bodde på kom fram till henne med en tidning. I tidningen fanns det en bild på Karine tillsammans med mannen, och nu såg hon också vem han var.

Det visade sig att mannen var en av Hollywoods största kändisar, Richard Gere. 

© Youtube

Skådespelaren var mitt uppe i förberedelserna inför sin nya film ”Time out of mind” där han spelar en hemlös man. För att komma in i sin karaktär tillbringade han en eftermiddag som förklädd till hemlös på New Yorks gator, skriver Today. Han spelade sin roll så bra att ingen kände igen honom. Faktum var att ingen ens tittade åt hans håll – utom Karine.

Richard Gere blev oerhört berörd över denna enda kvinnas snälla gest, men samtidigt ledsen över att ingen annan brydde sig om en hemlös man på gatan. Han har senare uttalat sig om händelsen, och säger så här:

Vad fint gjort av Richard Gere att göra något för alla de som lever som hemlösa på riktigt! Tänk om alla var lika gohjärtade som Karine var mot honom – då skulle världen vara en bättre plats.

Dela gärna artikeln vidare om du håller med!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna