Mamman får chockbesked på ultraljudet – då trotsar hon läkarnas order och gör det osannolika

Att få veta att man ska bli förälder är ett av de största beskeden man kan få i livet. Så när paret Lisa och Dare Hansen en dag fick veta att de äntligen väntade barn, blev de naturligtvis överlyckliga.

Men som med det allra mesta i livet, kan man aldrig vara förberedd på vad som ska hända. Och det dröjde inte heller länge innan graviditeten tog en oväntad vändning.

Bildkälla: Youtube

Några veckor efter glädjebeskedet att de väntade barn, åkte Lisa och Dare Hansen in till sjukhuset i Vancouver för ett rutinultraljud.

Efter en titt på bilderna kunde läkarna avslöja en överväldigande nyhet. Paret väntade inte bara en son eller dotter, utan tvillingar!

Men det var inte allt, för snart kom nästa chock.

Bildkälla: Youtube

Det visade sig att Lisa och Dare väntade monokorioniska, monoamniotiska tvillingar. Det innebär inte bara att barnen är enäggstvillingar – utan också att de delar på såväl moderkakan som den yttre fosterhinnan (korion) och den inre fosterhinnan (amnion).

Detta är mycket sällsynt och sker endast i 1-2 procent av alla tvillinggraviditeter. Men det är dessutom extremt riskfyllt, bland annat för den höga risken att de trasslar in sig i varandras navelsträngar.

Nyheten slog ner som en bomb. Glädjen över att vänta tvillingar förbyttes snart till en oro hos de blivande föräldrarna.

Bildkälla: Youtube

”Det var en emotionell berg- och dalbana”, berättar Lisa om ögonblicket då läkarna gav beskedet.

Länge och väl varnades också paret för vad som skulle kunna gå snett under graviditeten. De erbjöds också möjligheten att göra abort, på grund av den höga risken och stressen. Men trots de chockerande nyheterna, stod de på sig.

Lisa och Dare visste att de ville ha tvillingarna redan innan de såg dem. De tog ett djupt andetag, samlade styrka – och bestämde sig för att deras två små barn skulle få komma till världen, oavsett vad!

Bildkälla: Youtube

Som läkarna hade förutspått gick inte graviditeten helt smärtfritt.

Lisa fick tillbringa sju långa veckor på sjukhuset innan den komplicerade förlossningen. Hon behövde full övervakning och dagliga tester – för ju mer barnen växte, desto större blev riskerna när tvillingarna hade mindre utrymme att röra sig.

Till slut var det dags för förlossning, som skulle genomföras via kejsarsnitt. Läkarna förberedde paret på det värsta och sa att de inte skulle köpa något till barnen.

Bildkälla: Youtube

Som tur var gick förlossningen bra, och Lisa födde två små flickor. Men även efter det tvingades familjen stanna sju veckor på sjukhuset, för ytterligare övervakning.

Det var en tuff start på familjens nya liv – men med Lisa och Dares ovillkorliga kärlek, blev läget allt mer till stabilt. Och till slut, efter totalt 14 veckor på sjukhuset, fick de äntligen åka hem.

Mamma, pappa – och två friska små tvillingflickor, River och Piper!

Bildkälla: Youtube

Familjen lyckades inte bara överleva de stora riskerna, de lyckades dessutom trotsa oddsen på ett osannolikt sätt.

”Mina flickor hade bara 25% chans att klara det! Snacka om att besegra oddsen!”, skriver Lisa på Facebook och avslutar: ”Titta på era liv och var tacksamma över det. För någon annanstans i den här världen, finns det så många andra som kämpar för att överleva sina”.

Efter födseln gjorde Lisa en liten video om familjens långa resa. Du kan se det rörande klippet här:

Jag är så glad att de här två små krigarna lyckades trotsa oddsen och överleva – och vilken underbar glädje för Lisa och Dare att bli föräldrar till två underbara små tvillingar. Det råder inga som helst tvivel, om att River och Piper kommer få växa upp i ett tryggt och kärleksfullt hem!

Dela gärna den här historien med dina vänner, för att visa att livet är ett mirakel!