Mamman får nog av bortskämda sonen – geniala lappen sprids som en löpeld på nätet

Alla som har barn vet att det inte alltid är helt lätt att få dem att göra som man vill.

De blir gärna uppassade, får rummet städat, maten lagad och blir skjutsade överallt, men om man ber dem att göra läxorna blir det genast gnäll och undanflykter.

Det är heller inte helt ovanligt med en eller annan vit lögn för att slippa så väl läxor som hushållssysslor.

Men du kan vara lugn, du är långt ifrån ensam.

Shutterstock

Det hela började med att Heidi Johnson upptäckte att hennes son Aaron hade börjat ljuga för henne.  Aaron som var 13 år hade precis börjat jobba litegrann, han tjänade pengar på att lägga upp videos på Youtube. Någonting som snabbt steg honom åt huvudet.

En dag när Heidi frågat om han gjort läxorna ljög han henne rakt i ansiktet och hävdade att han redan gjord dem. När hon konfronterade honom igen kröp det fram att så inte var fallet, men han hade ett jobb att sköta som han tyckte var viktigare än skolarbetet.

Heidi insåg att hon var tvungen att göra någonting drastiskt för att hennes son skulle förstå vad som var bäst för honom och vem det var som bestämde hemma. Hon beslöt sig för att skriva ett brev.

Facebook/HeidiJohnson

Kära Aaron,

Eftersom du verkar ha glömt bort att du bara är 13 år, och att jag är föräldern, och eftersom du vägrar bli att kontrollerad, antar jag att du behöver en lektion i självständighet. Eftersom att du sa att du tjänar egna pengar nu, kommer det vara lättare för dig att köpa tillbaka alla de saker som jag har köpt till dig tidigare. 

Om du vill använda dig av dina lampor, eller komma åt internet, behöver du betala din del av dessa kostnaden:

Hyra: 3500 kronor.
El: 950 kronor.
Internet: 170 kronor.
Mat: 1200 kronor.

Du måste även tömma soporna måndag, onsdag och fredag, samt dammsuga dessa dagar. Du måste städa ditt badrum varje vecka, laga din egen mat, och städa upp efter dig. Om du misslyckas med att göra detta kommer jag ta 250 kronor i städavgift för varje dag som jag tvingas att göra det åt dig.

Om du bestämmer dig för att du hellre vill vara mitt barn igen, istället för min inneboende, kan vi diskutera villkoren igen.

Hälsningar Mamma

Hon tog en bild på brevet och lade ut det på sin Facebook-sida, men visste inte att det skulle kunna ses av andra än hennes vänner och familj. När hon vaknade nästa dag hade hon över 100 nya vän förfrågningar och undrade vad som hade hänt.

Shutterstock

Så här skrev hon:

”Han tjänar pengar via Youtube. Och från början var det inte meningen att publicera brevet. Tanken var att familj och vänner skulle se detta och jag förstod inte varför det trillade in 100 nya vän förfrågningar helt plötsligt. Jag trodde faktiskt att mitt konto blivit kapat. Ja, jag kunde ta ned det, men nu har så många människor redan läst det och spridit det vidare”

Många har hyllat henne för hennes uppfostringsmetod medan andra tyckt att hon varit på tok för hård.

Dock verkar det ha fungerat och Heidi och Aaron upprättade ett kontrakt med regler som Aaron faktiskt verkar följa.

”Jag är ingen mobbande diktator som försöker kontrollera mitt barn, Jag är en förälder som har all rätt i världen att ha regler, förväntningar och konsekvenser för mitt barn.”

Tycker du att Heidi var för hård mot sin son eller var det rätt av henne att sätta ner foten ordentligt?

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook om du också tycker att alla barn behöver en ordentlig uppfostran!