Mamman får panik när 3-årige sonen försvinner på fältet – 20 timmar senare hittar de ett ben

Den lille pojken var ute och lekte i sin trädgård när mamman plötsligt såg att han var på väg bort mot det intilliggande majsfältet. 

Trots att hon ropade efter honom fortsatte han iväg – och hon sprang därför efter. 


© Youtube/Inside Edition

Det som var menat som en rolig lördagseftermiddag slutade i panik för familjen.

Deras lille pojke försvann plötsligt, men hittades efter mer än 20 timmars sökarbete. Då kunde han återvända hem. 

3-årige Dyton Logalbo var ute och lekte hemma i trädgården. Där hade hans mamma full koll på honom. Men plötsligt började den lille pojken spriga iväg. Han for fram i riktning mot ett majsfält som låg precis bakom deras trädgård.

Mamman började ropa efter honom, men märkte snabbt att han inte lyssnade på henne. Hon sprang efter – och tog sig också bort till åkern.

Majsfält, som det finns gott om i Nordamerika, är kända för att vara oerhört täta och den lille pojken försvann snabbt in bland all buskage. Mamman förstod därför att det skulle bli svårt att hitta honom. Hon larmade genast polisen som frågade allmänheten om hjälp. 

Ett hundratal voluntärer ställde genast upp i sökarbetet, rapporterar Washington Post. När detta skedde i oktober förra året frågade en man vid namn Tom Andraschko sig själv och sin fru om han inte borde ställa upp i letandet efter den lille pojken. Svaret från frun var glasklart: 

– Om det var din son som var borta, skulle du då vilja att folk hjälpte till att leta?

Tom anslöt så klart till sökgruppen. 


© Youtube/Inside Edition

Tvåbarnspappan Tom skulle komma att få en viktig roll i sökinsatsen. Tillsammans med brandkåren, räddningshundar, två helikoptrar och hundratals grannar och människor på orten inleddes jakten på den försvunna pojken. 

Efter att historien spred sig allt mer via sociala medier anslöt fler och fler människor till insatsen. Inside Edition uppger att så många som totalt 600 personer var involverade. 

Folk ställde upp för familjen. 

Som tur var visste de ungefär var de skulle leta. 

– Jag var ganska övertygad om att han var därinne i majsfältet. Jag kände mig säker på att när vi väl skulle bli tillräckligt många människor som sökte efter honom, så skulle vi också hitta honom, sa polischefen Bill Greening till Inside Edition

Men sökandet var väldigt tufft och svårt. Majsväxterna var många och framför allt täta. 

– Vi var nästan tvungna att trampa på barnet för att hitta honom. Det var så tjockt därinne. 

Efter att pojken varit borta i 20 timmar hände det. 

En voluntär snubblade mitt bland majsen. Där var pojken – Tom hade snubblat på hans ben. Han satt helt enkelt ner, med benen i kors och såg rädd ut. 

Först insåg inte Tom hur fantastiskt ögonblicket faktiskt var. Han hade hittat den lille pojken. 

– Jag var bara glad över att han satt upp och såg ut att vara okej. Han var bara rädd. Väldigt rädd, sa Tom till WBAY. 


© Youtube (Inside Edition)

Nu började de omedelbart titta till Dytons hälsa. 


© Youtube (Inside Edition)

Han fick vatten och lite att äta innan sjukvårdspersonalen körde iväg med honom till sjukhuset. 


© Youtube (Inside Edition)

Efter ett litet tag blev han utskriven från sjukhuset. När han hittades var han kall, blöt och rädd – men i övrigt i fysiskt gott skick. 

Både familjen och polisen var noga med att uttrycka hur tacksamma de var. Runt 600 personer ställde alltså upp i sökarbetet för att hitta familjens lille son. 

– Det var fantastiskt. Jag har sett många situationer som denna förut och det är helt fantastiskt hur mycket omtänksamhet och medkänsla vårt samhälle visar, sa Greening till Antigo Times.

 

Dela för att hylla hjältarna som deltog i sökinsatsen för den lille pojken! Tillsammans är vi starka! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna