Mamman fick ett samtal från brinnande huset i London – då var det unga dottern som tog farväl

Den katastrofala brand som bröt ut i ett våningshus i London onsdags har kostat 17 människoliv och gjort att ett 30-tal vårdas på sjukhus. Under de timmar som branden härjade var många anhöriga förtvivlade av oro på utsidan, en av dem var 27-åriga Gloria Trevisans mamma, som fick ett samtal där dottern tog farväl. Nu delar hon med sig av sin berättelse. 

27-åriga Gloria Trevisans liv hade bara börjat. Hon och hennes pojkvän Marco hade flyttat från Italien till London för att Gloria fått jobb som arkitekt. Men de hann bara bo där i tre månader innan det fasansfulla hände. Det här rapporterar Aftonbladet efter att advokaten till Gloria Trevisans familj pratat med nyhetsbyrån AP. 

Facebook/Gloria Trevisan

När branden bröt ut var Gloria och hennes pojkvän i sin lägenhet på 23:e våningen i Grenfell Tower. När lågorna spred sig insåg människorna i byggnaden att de inte skulle kunna ta sig ut.

Gloria ringde sin mamma hemma i Italien flera gånger, rädd och förtvivlad. När elden spridit sig kom sista samtalet. ”Lågorna är i vardagsrummet”, sa dottern. Sedan tog hon farväl till sin mamma. Efter det kom inga fler samtal, och Gloria har inte hittats. 

Efter branden har de pratats om de personer som aldrig hade en chans, de som bodde på de högsta våningarna dit brandmännen inte kunde ta sig, och man fruktar att Gloria och hennes pojkvän tillhör dem. 

Enligt polischefen Stuart Cundy kan det ta veckor eller till och med månader innan man har den totala dödssiffran, det rapporterar Aftonbladet

Våra tankar går till brandens offer och deras anhöriga, och vi hoppas att de som saknas ska återfinnas vid liv.