Mamman föder en son – en vecka senare får hon värkar och måste åka till förlossningen

Alla mödrar kan nog hålla med om att känslan av att få hålla sin lilla bebis efter en förlossning inte går att mäta med något annat: nio månader har gått, bebisen är här, allt har gått bra. 

En känsla som många dock förmodligen inte känner igen är den av att åka hem från BB för att sedan få nya värkar sju dagar senare. Det hände en kvinna från Kina, som fick föda två gånger på samma vecka. 

Nyheten om Chen från kinesiska staden Yichang sprids som en löpeld då hon chockat världen genom att föda två barn inom loppet av en vecka, det berättar Daily Mail

När Chen och hennes man gifte sig 2012 visste de att de ville skaffa barn, men Chen hade svårt att bli gravid, så därför fick hon genomgå flera fertilitetsbehandlingar. Efter ett tag lyckades det, Chen blev gravid med trillingar. 

Den 21 februari 2016, tio veckor innan beräknat datum, gick Chens vatten. Hon åkte till sjukhuset för att föda en pojke och två flickor, och det var då det märkliga inträffade. Efter att pojken förlösts slutade Chens värkar, och hon visade inga tecken på att någon mer födsel var påväg. 

Chens barnmorska och annan personal hade aldrig varit med om något liknande, trots sin långa yrkeserfarenhet. Eftersom att Chens bebisar var beräknade tio veckor framåt så fick personalen lyssna på kroppen och vänta. 

Nästan sju dagar passerade, sedan fick Chen värkar igen. Flickorna förlöstes på naturlig väg, precis som sin bror, och personalen chockades av den unika situationen. 
– Jag har varit läkare i mer än 20 år. Det här är första gången jag har sett någon som genomgått två förlossningar med en intervall på sex dagar, säger barnmorskan Chen Aihua till Daily Mail.   

Enligt barnmorskan så är detta ett fall av dichoriotiska diamniotiska trillingar, som innebär att två av barnen delar moderkaka, och att det tredje har en egen. 

Trillingarna är friska och är under observation. Människokroppen är fantastisk och fortsätter att överraska. Dela gärna för att visa andra att vad som helst kan hända när det kommer till barnafödesel.