Mamman fotar när pappa duschar med 1-årige sonen. Sanningen bakom bilden får hela nätet att koka.

Vi människor kan vara väldigt snabba på att döma varandra, ofta på förhand och utan att veta hela bakgrunden. Även om det kanske inte går att ”tvätta” bort detta beteende, så tycker jag att vi kan göra vad vi kan för att försöka förhindra detta. Jag hoppas att denna historia från verkliga livet kan hjälpa till att få oss att tänka efter, innan vi dömer. Kanske kan vi genom att dela den vidare stoppa någon i framtiden från att fälla elaka kommentarer, utan att ha hela bilden klar för sig. Allt började för några veckor sedan, när fotografen Heather Whitten lade ut en bild på sin 1-årige son och pappan Thomas. På fotot sitter de tillsammans i duschen och det gjorde många upprörda. Fotot möttes av hatiska kommentarer och efter ett tag plockades den bort på Facebook. Ingen brydde sig om historien bakom fotot och därför valde Heather att berätta, i ett känslosamt brev, varför hon lade upp bilden från första början.  

Heather Whitten Photography

heather1

Bilden som Heather lade upp kan du se här ovan. Det var när Heathers 1-årige son Fox drabbats av salmonella som han fick hög feber. För att svalka och trösta sonen tog pappan Thomas med sig pojken in i duschen.

Hon hämtade kameran för att föreviga det ögonblick hon själv tyckte symboliserade kärlek. Men efter att ha delat bilden på Facebook strömmade hatkommentarerna in. Några timmar senare togs den till slut bort av Facebook, vilket gjorde mamma Heather förbannad. Därför valde hon att lägga upp den på nytt, tillsammans med ett stark inlägg som jag tycker alla borde läsa.

Heather Whitten Photography

kristin1

”När jag satt i duschen med dem blev jag överväldigad av scenen framför mig. Den här mannen. Den här maken, partnern och pappan. Han var så tålmodig och kärleksfull och så stark med vår lilla son i sitt knä. Han viskade tröstande till Fox att han skulle bli bra och att Thomas skulle ta hand om honom”, skriver Heather Whitten på Facebook och fortsätter:

”Jag var häpen över hur många människor som missade historien bakom eller inte ens såg förbi nakenheten till att hitta historien. De fastnade vid att de båda var nakna och i duschen. Jag hade gått över gränsen. Det var för intimt. Det skulle inte ha delats offentligt.

Men, jag håller inte med. Ni kanske aldrig delar bilder av er familj som jag gör. Men det ger er inte rätten att tysta mig. Att ta ifrån mig rätten att dela våra erfarenheter ocensurerat. Det är inget sexuellt eller exploaterande med den här bilden. Det är inte ens några ”privata delar” som syns”.

I dagsläget har Heathers inlägg delats av över 30 000 människor och fått 140 000 gillamarkeringar.

Jag tycker det var väldigt bra skrivet, dela gärna om du tycker det också!