Mamman fotar sonen i bilen – när han dör 2 veckor senare avslöjas detaljen alla borde ha upptäckt

Det viktigaste för alla föräldrar är att skydda sina barn från faror oavsett vad det kan tänkas vara.

Så var det även för den här mamman från Louisiana, USA. Holly Wagner trodde att hon gjorde allting rätt ända tills det fruktansvärda hände.

Det var den 27 april 2013 som Hollys pojkvän satt i bilen med Hollys två söner, båda var fastspända i sina bilbarnstolar i baksätet, Connor, 3 år och lille Cameron som bara var 11 månader.

Facebook/Cameron’sStoryIsSavingLives

Plötsligt insåg pojkvännen att han missat en stoppskylt och tvärnitade, men det var för sent, och krocken var ett faktum.

Alla tre skadades och fördes till sjukhus. Pojkvännen och Connor fick allvarliga men inte livshotande skador, medan Cameron var mycket illa där an.

Youtube/HollyWagner

Han var så allvarligt skadad att han inte skulle överleva och Holly ställdes snart inför det omöjliga beslutet om han skulle fortsätta hållas vid liv med hjälp av maskiner eller inte.

Han skulle inte överleva oavsett, men hans lidande skulle bli kortare om de stängde av maskinerna, och Holly ville inte se sin son lida.

Cameron dog den 13 maj 2013 i sin mors armar.

Youtube/HollyWagner

För Holly berättade polisen att det var på grund av att spännet satt för högt och för löst och att bilbarnstolen i sig var för stor för Cameron som gjort att han inte överlevde.

Ett barn på under 4-5 år ska sitta i en bakåtvänd bilbarnstol.

”Barns huvuden är så stora och tunga i förhållande till vad nacken och musklerna klarar av att hålla emot. Sitter man framåtvänd riskerar huvudet att slungas fram och tillbaka och i värsta fall kan knycken innebära svåra skador på nacken”, säger Rickard Cosini till testfakta.se.

Facebook/Cameron’sStoryIsSavingLives

Två veckor innan olyckan hade Holly lagt ut en bild på Cameron när han sov i sin felvända bilbarnstol, hon hade ingen aning om att bilbarnstolen hon valt var fel.

Om någon uppmärksammat det hade han kanske varit vid liv idag.

Youtube/HollyWagner

Nu varnar Holly andra föräldrar för farorna med att välja fel bilbarnstol. Via en Facebook-sida visar hon hur man transporterar sitt barn på rätt sätt.

Här kan du se en video om Cameron och hans tragiska livsöde:

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook, inget barn ska behöva dö på grund av ett sådant misstag.