Mamman fotar sonen med sin morfar på sjukhuset. Sanningen bakom bilden skär rakt in i hjärtat.

  Mamma Brandy och pappa Tobby Gregware har gått igenom mer än vad några föräldrar ska behöva göra. Deras två små tvillingpojkar kom till världen i juli 2015, men fick en väldigt tuff start i livet. Sönerna Kash och Kolbie föddes i vecka 29 och både vägde under 1500 gram. Kolbie har Downs syndrom och tvingades dessutom till en hjärtoperation strax efter förlossningen. Lille Kash tvingades till flera kirurgiska ingrepp i ryggen och är fortfarande beroende av syrgas, eftersom hans lungor inte är fullt utvecklade. Kolbie vårdades nu på intensiven vid Medical Center i Columbus, Georgia. Varje dag är en kamp för överlevnad och ingen vet i dagsläget om pojken kommer att klara sig. Men en speciell bild, på Kolbie tillsammans med sin morfar, ingjuter hopp hos en hel värld. Mamman Brandy delade fotot på Facebook nu strömmar stödet in till den hårt prövade familjen.  

Facebook

chris1

Kash och Kolbie Gregware föddes den 2 juli 2015. Men tvillingbröderna blev omgående tvingade till svåra operationer. Kash genomgick en operation på ryggraden och brodern Kolbie, som föddes med Downs syndrom, var i stort behov av en avancerad hjärtoperation.

Facebook

Skarmavbild 2016-06-03 kl. 10.46.17

Kash återhämtade sig bra efter sina operationer och fick så småningom åka hem från sjukhuset. Han behöver dock fortfarande hjälp med andningen och har en slang som förser honom med syrgas, men i övrigt mår han bra.

Facebook

adorable

För brorsan Kolbie är läget värre. Han har knappt lämnat sjukhuset sedan han föddes och är ständigt behov av vård, dygnet runt.

Facebook

kolbi

Kolbie föddes bland annat med ett medfött hjärtfel, outvecklade lungor och skadade njurar. Av sina 10 månader i livet har han tillbringat merparten av dessa på sjukhus och i operationssalar.

Facebook

klobie1

Vänner till familjen har startat en insamling för att täcka alla operationskonstnader och den vård som Kolbie kommer att behöva, förmodligen livet ut. Lokala MC-gäng och volontärorganisationer har också hjälpt till samla in pengar till familjen.

Facebook

boro1

Fotografen, Sunshine Moody, har en bebis på samma avdelning där Kolbie vårdas. Hon fick reda Kolbies tuffa resa genom en gemensam vän och erbjöd sig att ta några bilder, gratis.

Kolbie, som är ganska reserverad mot främlingar, har bara släppt in ett fåtal personer in på livet. En av dessa är morfar. De har nämligen ett speciellt band, något som fotografen Sunshine Moody lyckades fånga i den vackra bilden nedan.

Mamma Brandy lade ut fotot på Facebook med följande text:

Facebook

hero

”Min pappa har gjort två öppna hjärtoperationer, satt in 18 rör i hjärtat, han har en pacemaker, åderförkalkning, han har haft en stor stroke, otaliga små hjärtattacker och har endast 10 procent kvar hjärtfunktionen. Han har kämpat i 12 års tid nu. Kolbie gjorde sin första hjärtoperation när han var fyra månader gammal. Han föddes med ett medfött hjärtfel, dåliga lungor, njurproblem och har Downs syndrom. Av sina 10 månader i livet har han tillbringat 7 av dem på sjukhuset.

Förra året var extremt svårt för vår familj, vi var jämt och ständigt på sjukhuset och vi visste inte om vår pojke skulle klara sig. Min pappa bara satt där på sjukhuset och höll Kolbie i sina armar, under flera timmar. De pratade om sina identiska ärr på bröstet. I bilden ser man definitivt den kärlek och det band som existerar mellan dessa två kämpar!

Det finns så mycket hat och våld i världen, men här har vi två personer som kämpar varje dag för att få vara kvar på jorden. Jag kommer ha kvar denna fantastiska bild i mitt hjärta, för resten av mitt liv.”

Dela gärna denna starka bild om du också vill sprida lite hopp i världen!