Mamman går på toaletten men när hon kommer tillbaka är 1-åriga dottern försvunnen. Då gör hon en fasansfull upptäckt.

Det den här mamman var med om hör till det mer hjärtskärande jag upplevt i mitt liv. Jag kan inte ens föreställa mig hur hon kände det när hon insåg vad som hade hänt. Mammans namn är Julia Thrash och hon var hemma tillsammans med sin 1-åriga lilla dotter Jayah när det otänkbara inträffade. Medan dottern i lugn och ro satt framför tv:n bestämde sig Julia för att passa på att besöka badrummet en liten snabbis. Några minuter senare, när Julia återvände till vardagsrummet, var Jayah försvunnen. Ingenstans hittade hon sin lilla dotter. Då upptäckte hon att dörren ut till trädgården var öppen och där ute väntade något som är alla föräldrars värsta mardröm.

Julia rusade ut genom dörren för att se om dottern var där. Hon sprang fram till familjens swimmingpool och det var då hon såg det otänkbara framför sig. I vattnet låg hennes lilla dotter och flöt alldeles livlös.

Panikslagen rusade Julia fram till poolen och lyckades dra upp Jayah ur vattnet och tog med sin livlösa dotter in i huset. Desperat försökte hon sedan få liv i 1-åringen.

”Jag vet att jag lyfte upp henne flera gånger och jag skrek bara till henne ”Jayah vakna, kom tillbaka!”. Men ingenting hände. Hon var helt livlös, hon var iskall”, säger Julia till Fox News.

Jeya
Bildkälla: Youtube

Julia ringde 911 för att få hjälp – och då hon var så panikslagen och uppe i varv insåg hon inte att hon både råkade spela in sig själv medan hon ringde, samt råkade ta bilder på sig själv under larmsamtalet.

På inspelningarna hörs hur Julia om och om igen säger ”snälla” samtidigt som hon gråter.

jayah2
Bildkälla: Youtube

Till sist anlände räddningspersonal till familjens hem. De inledde omedelbart försök att återuppliva den lilla flickan. Men det var för sent. En och en halv timme senare dödförklarades Jayah.

Orden fick Julias hjärta att sjunka som en sten när hon fick höra nyheterna. Hennes lilla bebis var borta.

jayah
Bildkälla: Youtube

Ungefär en timme senare, när sjukhuspersonalen väntade på att obducenten skulle komma och hämta flickans kropp, började något mirakulöst att hända…

Jayah hostade till – och alla blev helt chockade. Läkarna visste inte hur de skulle förklara för Julia att hennes dotter nu, helt plötsligt, levde – efter att ha varit död i en timme. Alla var mållösa.

Jeya 2
Bildkälla: Youtube

Men det var inte det enda miraklet. En magnetkameraundersökning visade att Jayah inte led av några permanenta hjärnskador över huvud taget. Under de kommande dagarna och veckorna blev den modiga, lilla krigaren gradvis allt bättre och så småningom började hon gå, prata och le igen.

Jayah var snart återställd till den levande lilla ängel som alla hade känt – bara några veckor efter den traumatiska händelsen.

Capture
Bildkälla: Youtube

I dag är Jayah en frisk, liten glädjespridare som har återvänt till sitt vanliga liv precis som om inget hade hänt. Hon får dessutom gratis simlektioner av en simlärare som hörde talas om incidenten och erbjöd sina tjänster.

Jeya swimming
Bildkälla: Youtube

Efter sitt tillfrisknande fick Jayah också återförenas med ambulanspersonalen som först kom till platsen efter olyckan. När de möttes så sprang Jayah direkt fram till mannen som först svarade på nödsamtalet och gav honom en stor kram – och även om Jayah hade varit medvetslös så verkade det som om hon hela tiden visste att han var den första att hjälpa henne just där och då.

Jeya hug
Bildkälla: Youtube

Den här berättelsen lämnade mig helt mållös och med en obeskrivlig känsla av lättnad i slutet. Jag tror att alla mammor kan känna ett smärtsamt sting i hjärtat av det här! Nu, när sommaren närmar sig, så skickar jag vidare detta som en viktig påminnelse att alltid se till att ha full säkerhet vid vattnet. Dela gärna vidare Julias historia för att varna andra, för vem vet – det kanske kan rädda ett liv.

Här kan du se ett videoklipp om händelsen:

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna